David Lingmerth imponerar stort vid The Memorial i Ohio Foto: Getty Images

Följa

“Siktar på 20 under”

Efter ännu en tung start har David Lingmerth lagt i överväxeln.14 birdies och resten par på 32 hål har tagit Tranås stolthet till toppen i Ohio och nu siktar han ännu högre.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-06 Uppdaterad 2015-06-06

The Memorial

Bild 1115314

Datum: 4-7 juni 2015

Bana: Muirfield Village, Dublin, Ohio

Titelförsvarare: Hideki Matsuyama, japan

Förstapris: 1 116 000 dollar

Ställning

FedEx-cup

Första ronden:

Magisk avslutning

Han slog igenom med dunder och brak när han först föll i särspel i Humana Challenge och senare utmanade självaste Tiger Woods hela vägen på Sawgrass. Men sedan 2013 har David Lingmerth haft ganska långt mellan de fina placeringarna och missat en hel del kvalgränser på vägen. Inför veckans Memorial var det tre raka MC i resultatraden.

– Jag känner att jag har utvecklats åt rätt håll hela tiden. Jag har fått dåliga starter i många tävlingar och tvingats kämpa bara för att klara kvalet och det var väl likadant igår också då jag var två över par efter fyra hål, berättar Lingmerth för pga.com.

Men sedan dess har Tranåsfostrade Lingmerth gjort 14 birdies och resten par. Men det tog ett tag innan ha kom igång också andra dagen. Första birdien kom först på sjuan då han rullade i en fyrametersputt från fringen.

– Det var ganska stabilt spel men jag slog inte upp bollen så nära som jag behövde. Borde nog gjort birdie på femma men jag lyckades inte göra up-and-down från greenkanten där. Det var skönt att rulla i första birdien på sjuan och sedan flöt det på.

Efter två varv på 67-65 leder LIngmerth med ett slag före Jason Dufner som hade fin utdelning under fredagen. Han rullade först i en 20-metersputt på 15:e hålet för eagle för att minuterna senare håla en järnsexa på 16:e för hole-in-one. Det är sånt som gör att man avancerar lite i resultatlistan snabbt.

– Jag slog en bra järnsexa och jag måste fortsätta att skjuta lågt i helgen. Bara spela på och må bra är nyckeln för mig, förklarade Dufner efter sin rond på 67 slag.

David Lingmerth är inne på samma spår och han vet sedan Players att han klarar av att hantera hetluften. Där hade han chansen ända in på sista greenen och många var imponerade av hans mod i slutet. 

– Jag trivdes bra i den positionen och det gäller bara att sätta mig i läge oftare. Jag tror att jag kan hantera det.

Och han är heller inte rädd för att prata om en eventuell vinnarscore eller hur han ska nå dit. Just nu är han tolv under men det kommer att behövas två bra ronder till.

– Jag ska försöka ta mig till 20 under i första hand och sedan får vi se. Behövs det mer så får jag väl försöka ännu hårdare, säger han.

Bild 1115313

Den andra svensken, Carl Pettersson, hade också ett fint andravarv på 67 slag och avancerade 41 placeringar tll en delad 27:e plats. Pettersson vann här 2006 och trivs alldeles ypperligt på Jack NIcklaus vackra och maffiga anläggning Muirfield Village.

Tiger Woods spelade något bättre andra dagen och via 70 slag klarade han sig precis vidare till helgen i tävlingen där han firat så stora triumfer med bland annat fem segrar.

LPGA: LIndberg jagar segern
CT: Palm och Stark har smygläge
EST: Forsbrand tvåa
ECCO: Blom segrade i Danmark

Text: Martin Strömberg • 2015-06-06
FöljaNyheter
Scroll to Top