Trots ett lite tyngre tredjevarv har David Lingmerth bra chans inför avslutningen av The Memorial Foto: Getty Images

Följa

Lingmerth är redo

Trots ett knackigt tredjevarv finns segerchansen kvar.Och David Lingmerth ser fram mot ett avslutningsvarv i tätstriden.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-07 Uppdaterad 2015-06-07

The Memorial

Bild 1115361

Datum: 4-7 juni 2015

Bana: Muirfield Village, Dublin, Ohio

Titelförsvarare: Hideki Matsuyama, japan

Förstapris: 1 116 000 dollar

Ställning

FedEx-cup

Första ronden:

Magisk avslutning

Andra ronden:

“Siktar på 20 under”

Det fina flytet fortsatte inte riktigt för smålänningen under tredje dagen men om det var något Lingmerth visade så var det att han klarar av att kämpa sig runt ett golfvarv också. Det var lite missade drives, en hel del mindre bra järnslag och några missade puttar. Men när han kom in i klubbhuset hade han i varje fall gnetat i en rond på par.

– Jag spelade väl inte riktigt som jag planerat och missade några chippar. Ruffen är trixig men jag borde ändå lyckats bättre. Jag puttade inte särskilt bra heller även om jag lyckades få i några hyfsade på slutet, sa svensken till tourens hemsida efter ronden.

Ändå började han bra med en birdie direkt på ettan. Och två bogeys senare rullade han i en sjumetersputt för eagle på sjuan. Men det var på sista nio som det strulade värst. På fjortonde slog han driven vänster, fick en flyer på andraslaget och gjorde chip-chip-tvåputt för en dubbel.

– Jag blev lite sur på mig själv men lyckades slå en bra drive och ett bra andraslag på nästa hål och gjorde birdie där. Jag är åtminstone nöjd med att jag kom tillbaks till par och med en bra rond i morgon har jag chansen till en bra placering. Jag är redo att köra.

Bild 1115360

Framför sig har han bara en spelare men det är inte vem som helst. Världssexan Justin Rose har sju PGA Tour-segrar och vann US Open 2013. Igår gick engelsmannen sex under par och med sina 15 under totalt är 34-åringen tre före Lingmerth och italienaren Francesco Molinari inför sista dagen. Rose vann på Muirfield Village 2010 och menar att den segern var en brytpunkt för hans karriär.

– Jag höll på ganska länge och jagade min första seger och det blev svårare och svårare ända till dess att jag lyckades ta den här. Sedan dess har min karriär egentligen bara gått uppåt och segern här var oerhört viktig för mig, förklarade Rose

Som inte tar någon seger för given trots tre slags ledning inför söndagen. Han vet hur fort det kan gå åt andra hållet och han kommer att fortsätta att spela procentgolf och ha respekt för banan.

Muirfield Village skördar alltid sina offer med sina tjocka och saftiga ruffar tätt intill greenerna och med lite för aggressivt spel kan missarna snabbt synas tydligt på scorekortet. Tiger Woods fick känna på karriärens högsta score, 85 slag, och andra som fick syna höga siffor igår var Phil Mickelson som sköt 78 och Lucas Glover som noterade en nätt liten 82:a. 

– Jag är i en position där jag vill vinna varje år och varje tävling men jag vet också hur svårt det är. Jag kommer att spela mitt spel och se vad som händer, sa Rose efter sin rond på 66 slag.

Carl Pettersson gick liksom Lingmerth runt på par efter en eagle och två bogeys. Han delar 35:e platsen med bra chans att avancera.

LPGA: Bra svenskdag i Kanada
EST: Forsbrand tvåa på Jersey
ECCO: Blom vann i Danmark
CT: Stark fyra i Schweiz

Text: Martin Strömberg • 2015-06-07
FöljaNyheter
Scroll to Top