Följa

Lag-SM stannar på Barsebäck

Den 15-18 juli spelades Lag-SM för herrar och damer på Barsebäcks båda banor, Masters Course och Donald Steel Course. Nu är det också klart att tävlingen spelas på anläggningen även 2016 och 2017.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-06-29 Uppdaterad 2015-06-29

– Vår ambition är att permanenta Lag-SM på Barsebäck. Vissa tävlingar mår bra och utvecklas om de spelas på samma plats,  säger Claes Grönberg, tävlingsutvecklare i SGF.

Han fortsätter:

– Vi har lyssnat av med klubbarna och alla är överens om att Barsebäck är bästa alternativet. Man erbjuder två bra banor och boende för alla lagen inom området. Det är mycket uppskattat. Lag-SM är en riktig kraftsamling för golfen. Med både herrar och damer på samma plats plus ledare, funktionärer och alla andra som är inblandade är det en värdefull social mötesplats.

Avtalet om fortsatt spel på Barsebäck ligger klart, men är ännu inte skrivits under.

– Men det är bara en formsak, säger Ulf Öhrvik i Barsebäcks ledning. Vi är överens och avtalet kommer att skrivas under i samband med årets tävling. Vi har försökt lyfta tävlingen och ska även fortsättningsvis försöka vässa arrangemanget. Det är ju bra att Lag-SM ligger samma vecka som British Open spelas. Då ökar chanserna att det kommer fler namnkunniga spelare.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-06-29
FöljaNyheter
Scroll to Top