Segern på Symetra Tour tar Daniela Holmqvist ett steg närmare LPGA Tour. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Holmqvist segrade i USA

Den pressande parputten på 18 avvärjde ett särspel, och säkrade Daniela Holmqvists första titel på Symetra Tour

Text: Eric Franzén • 2015-06-29 Uppdaterad 2015-06-29

Årets tionde start på den undertouren till LPGA blev minst sagt en minnesvärd tävling för Daniela Holmqvist. Svenskan såg ut att glida ur tätstriden i Michigan när två raka bogeys noterades på söndagens sjätte och sjunde hål. Holmqvist lyckades dock slå tillbaka med tre birdies under de fem efterföljande hålen. På 18:e hålet låg sedan utgången i Island Resort Championships i svenskans händer. Men parputten på knappa två meter var allt annat än given, fram till att Dani rullade den i hål för att avvärja särspel mot kanadensiskan Samantha Richdale.

Karriärens första seger på Symetra Tour innebär att 27-åringen klättrar till penninglistans 13:e plats, där de tio översta belönas med spelrättigheter till LPGA Tour under efterföljande säsong.

– Jag såg ledartavlan och visste att jag behövde sänken putten på 18 för att undvika särspel. Jag har faktisk tränat på just denna typ av puttar på min hemmabana i Florida, där jag avslutar passen med och säga att “om jag sänker denna putt så vinner jag tävlingen” – vilket jag ironiskt nog gjorde idag, berättar Daniela Holmqvist för Symetratour.com

Slutresultat        


Text: Eric Franzén • 2015-06-29
FöljaNyheter
Scroll to Top