En frisk Henrik Stenson ser fram emot The Players Championship – titeln han vann 2009. Foto: Robert Laberge, Getty Images

Följa

Stenson inför Players:”Energin är tillbaka”

Stensons spel och hälsa är på rätt väg inför The Players Championship. Men veckan fick ändå en snöplig start med en brutal punktering på motorvägen på väg till tävlingen.

Text: Oskar Åsgård • 2015-05-05 Uppdaterad 2015-05-05

The Players Championship

Bild 1114729

Speldatum: 7 – 10 maj, 2015

Spelplats: TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida. 

Vinnare: Martin Kaymer (2014)

Prissumma: 10 000 000 USD

Världsranking

Starttider

SVENSKAR I FÄLTET

Jonas Blixt, 94 (världsranking)

Fredrik Jacobson, 124

Carl Pettersson, 203

Henrik Stenson, 3

Henrik Stensons förberedelser inför veckans Players Championship fick en trasslig start. I bilen på väg från hemmet i Orlando till Jacksonville, två timmar norrut i Florida, råkade han ut för en ganska brutal punktering på motorvägen.

– Det var nån som tappade en dragkrok mitt på motorvägen och jag hann inte väja. Det var väl sådär. Hela däcket försvann när jag tog mig av motorvägen. Jag sitter på fälgen och väntar på bärgning, säger Stenson till Svensk Golf.

Bild 1114728
Stenson lyckades ändå rädda en souvenir från tisdagens vägolycka. Foto: Henrik Stenson

Men bortsett från däckhaveriet var den svenske världstrean positiv inför Players, efter sitt uttåg ur WGC – Cadillac Match Play i gruppspelet förra veckan.

– Jag kom hem på lördag morgon, körde lite träning söndag och måndag och fick även in några gympass för första gången på fyra, fem veckor vilket var skönt. Energin är tillbaka. Det blev successivt bättre under förra veckan, men givetvis var spelet lite rostigt. Man får betala för att man inte kunnat träna på en månad, säger han och fortsätter.

– Spelmässigt fick jag ändå ett litet genrep på matchspelet och med lite träning nu över helgen känner jag att det går åt rätt håll och spelet är okej. Så det finns väl viss förhoppning om att kunna prestera och leverera nån form av resultat den här veckan.

 

Stenson vann som bekant The Players Championship 2009 och lyfter fram det som en av sina favoritveckor på touren.

– Det är alltid kul att vara tillbaka på TPC. Det är en riktigt bra vecka, en av de bästa banorna vi spelar och en av mina favoriter. Det har ju pratats löpmeter om det här med banans “risk and reward”-karaktär, men du ser väldigt tydligt vad som krävs. Det är små marginaler, men det finns hela tiden möjlighet att sätta upp bollen om du slår rätt slag.

Små marginaler visade det sig vara även på väg till tävlingen den här veckan, men Stensons goda humör framstod ganska intakt trots punkteringen.

– Kör inte på en dragkrok på motorvägen i 110, det funkar lika bra som att slå över green på 17:e på Sawgrass, skämtar han.


Text: Oskar Åsgård • 2015-05-05
FöljaNyheter
Scroll to Top