Maria Mcbride, tidigare Hjort, är nöjd efter första dagens spel i Texas. Foto: Getty Images

Följa

Nordqvist och Mcbride bästa svenskor

Veteranen Juli Inkster fortsätter att leverera och är i delad ledning i LPGA-tävlingen i Dallas. Bland svenskorna är Anna Nordqvist och Maria Mcbride bäst och ligger på delad 23:e plats.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-01 Uppdaterad 2015-05-01

Volunteers of America North Texas Shootout presented by JTBC

Bild 1114703

Speldatum: 30 april – 3  maj, 2015

Spelplats: Las Colinas GC, Irwing, Texas, USA.

Par: 71

Titelförsvarare: Stacy Lewis (–12)

Prissumma: 1 300 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D23. Anna Nordqvist, –2, 69

D23. Maria Mcbride, –2, 69

D75. Louise Stahle, +1, 72

D98. Karin Sjödin, +2, 73

D107. Caroline Hedwall, +3, 74

Aktuell ställning

Maria Mcbride stod för ett stabilt öppningsvarv i LPGA-tävlingen med det långa namnet – Volunteers of America North Texas Shootout presented by JTBC. Mcbride gick två under par på Las Colinas Golf Club i Irwing, utanför Dallas.

– Äntligen en stabil rond och det känns skönt, skriver Maria Mcbride på sin Twitter.

Anna Nordqvist spelade även hon stabilt och hennes 69-runda innehöll tio fairwayträffar och 13 greenträffar. Men det dröjde fram till elvan innan första birdien kom för Nordqvist som passade på att göra två till av bara farten.

– Det är kul att vara tillbaka i Texas, jag spelade inte här förra året. Tycker att jag spelade stabilt men satte inte birdieputtarna men behöll tålamodet och satte en bra putt från fyra meter på elvan för birdie och sen följde jag upp den med två bra järnslag till en meter och gjorde ytterligare två birdies, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Första dagens spel var jämnt och mer än halva fältet ligger inom fem slag.

– Dallas har fått mycket regn senaste veckorna och banan är ganska blöt men börjar torka ut lite och man kommer behöva placera bollen bra från tee när fairways blir hårdare för manga av dem ligger på skrå, säger Nordqvist som hoppas på bättre utdelning i morgon.

– Det blir en ganska snabb omladdning eftersom jag gick sent i dag och går ut tidigt i morgon. Det är bara att fortsätta med samma plan och så hoppas jag kunna ta bättre tillvara på mina birdiechanser.

Nordqvist och Mcbride ligger tre slag efter ledartrion – Juli Inkster, Cristie Kerr och Sydnee Michaels. Inkster, som inte har tänkt tävla så mycket under året, har stått för flera imponerande insatser på sistone. Bland annat under årets första major, ANA Inspiration och i San Francisco förra veckan.

– Jag har spelat ganska bra. Steg för steg har jag försökt att få tillbaka mitt självförtroende i spelet och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på dagens resultat och se vad som händer i helgen, säger Inkster till touren.

Världsettan Lydia Ko stod inte för något strålande spel första dagen och hon måste spela upp sig för att få ihop prispengar som kan göra nytta. Ko har nämligen meddelat att hon kommer skänka veckans prispengar till jordbävningsoffren i Nepal.

– Man kan inte göra så mycket åt naturkatastrofer, de är svåra att förbereda sig på. Så jag vill hjälpa de oskyldiga i Nepal, sa Lydia Ko inför tävlingen.


Text: Olof Åsgård • 2015-05-01
FöljaNyheter
Rulla till toppen