Mats, Ewa, Mattias, mentale coachen Olof Röhlander och Katarina möttes på Arlandastad.

Följa

Mangling av kropp och knopp

Experthjälp med fys och mental träning. Det dominerade agendan när Gör om Mig-gänget samlades på Arlandastad för en laddad heldag.

Text: Svensk Golf • 2015-05-29 Uppdaterad 2015-05-29

Två månader har passerat sedan startskottet ljöd för de fyra deltagarna i Gör om Mig-projektet. Du som följer kvartettens bloggar på Golf.se har fått en tydlig inblick i det hårda arbete som präglat inledande fasen.
Från att de första bollarna slogs på rangen under torsdagens samling på Arlandastad Golf blev det också klart att gänget delar vissa element av frustration kring att få tränarnas ingrepp i svingrörelserna på plats.

Bild 1115051

Klubborna fick dock läggas åt sidan under den tidiga delen av heldagen. Deltagarna överlämnades då till Swedish Golf Teams fysexpert KG Nissén för att prata rörlighet, styrka och allt annat kring hur kroppens förutsättningar påverkar svingen.

Därefter följde lunch, uppvärmning runt övningsgreenen och gemensamt spel över åtta hål på Arlandastads nya bana. Väl tillbaka vid klubbhuset slussades alla fyra in konferensrummet för dagens avslutande pass. Vid bordets ena ände väntade den mentale coachen Olof Röhlander. Under den dryga timmens vägledande samtal fick deltagarna en mängd viktiga verktyg för att kunna hantera de olika utvecklingsfaserna som väntar.

Gör om Mig-projektet löper fram till början av oktober. Här är deltagarnas egen bild av de två första månaderna:

Mattias Hademalm (Mot handicap 18)
“Jag och Marlene jobbar med grunderna, och det är inte det lättaste att få in. Det är en del att tänka på, och det känns som det räcker. Jag behöver inte packas på mer ännu. Spelet har stundtals sett riktigt bra ut, men det är berg och dal-bana. Det är mycket kämpa, men det kommer att bli bra.”

 

Ewa Nyström (Trygg på tee)
“Det har varit två väldigt intensiva och frustrerande månader, men samtidigt väldigt spännande. Jag hör vad min tränare säger, jag ser hur hon gör, och sedan funkar det inte alls när jag ska omsätta det. Det är mycket som är svårt, för man har en hel del att tänka på.”

 

Mats Stavmyr (Jakten på singel)
“April var en tuff månad med mycket att tänka på. Jag fick bra instruktioner av Hempa och gick sedan hem och jobbade på det. Det har varit tufft och slitigt, men det är ju grejen. Det går jättebra när vi har lektion, men på hemmaplan är det svårt att veta om man gör rätt. Och det kan krypa in i huvudet.” 

Katarina Elisson (Drömmen om scratch)
“Det har varit två roliga, intensiva och förvirrande månader. Jag försöker göra om min sving och sätter en del press på mig då jag vill att det ska gå snabbare än vad det egentligen gör.” 


Text: Svensk Golf • 2015-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top