Paul Casey och Rory Mcilroy kommer överens med arrangören att bryta för mörker. Foto: Getty Images

Följa

Lång dag bröts för mörker

Rory Mcilroy missade en kort putt för vinst på det 21:a hålet i matchen mot Paul Casey i WGC-Cadillac Match Play. Sen blev det för mörkt att spela golf och först på söndagen får Jim Furyk veta vem han möter i semifinal. I den andra gör två glödheta spelare upp om en finalplats.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-03 Uppdaterad 2015-05-03

WGC-Cadillac Match Play

Bild 1114719

Speldatum: 29 april – 3 maj, 2015

Spelplats: TPC Harding Park, San Francisco, USA. 

Titelförsvarare: Jason Day

Prissumma: 9 250 000 USD

Världsranking

Aktuell ställning

HENRIK STENSONS GRUPP

John Senden, 3-0, vidare till åttondelsfinal (65 – världsranking)

Bill Haas, 2-1 (24)

Henrik Stenson, 1-2 (3)

Brendon Todd, 0-3 (43)

 

SEMIFINAL

Jim Furyk – Mcilroy/Casey

Danny Willet – Gary Woodland

 

SÅ SPELAS MATCHSPELETFrån och med 2015 spelas WGC-Cadillac Match Play i ett gruppspelsformat med 16 grupper, fyra spelare i varje grupp. Segraren från respektive grupp går vidare till åttondelsfinal på lördag.

På morgonen visade världsettan Rory Mcilroy klass och besegrade enkelt Hideki Matsuyama i åttondelen. Mcilroy vann med 6/5 och såg svårslagen ut.

Men Paul Casey är en svår nöt att knäcka och tog ledningen i kvartsfinalen mot Mcilroy. Casey vann tidigare mot Charl Schwartzel i åttondelsfinal och såg ut att gå till semifinal när Mcilroys fina spel från förmiddagen var som bortblåst. Casey var två upp efter nio men tappade och Mcilroy kunde utjämna i matchen på 17:e hålet.

Efter det delade spelarna fyra hål.  När kvällsmörkret infann sig hade Mcilroy chansen att avgöra på det 21:a hålet men missade birdieputten från två meter och spelet bröts för mörker.

– Jag hade några chanser att avgöra utan att lyckas men det är bara att komma tillbaka i morgon och försöka igen, sa Mcilroy till Golf Channel efter att matchen bröts.

Dessförinnan hade världsfemman Jim Furyk vunnit i åttondelen mot J.B. Holmes och Louis Oosthuizen i kvarten och nu får Furyk invänta sin motståndare i semifinalen.

I den andra semifinalen möts de enda obesegrade spelarna Danny Willet och Gary Woodland. På sin väg till semin har Willet, rankad 49:a i världen, slagit ut Patrick Reed, Ryan Moore och Andy Sullivan i gruppspelet. I åttondelsfinalen slog han Lee Westwood med 3/2 och i kvarten blev det 3/2 mot Tommy Fleetwood.

Gary Woodland, rankad 52 i världen, vann tre raka matcher i gruppspelet mot Jimmy Walker, Ian Poulter och Webb Simpson. På lördagen tog han sig till semifinal efter att ha besegrat Marc Leishman och John Senden.

– Vi har en bit kvar men jag är motiverad och jag gör många bra saker på banan. Inför tävlingen hade jag två veckor ledigt och passade då på att träna in vissa saker och det har lönat sig, säger Woodland till touren.

För den ende svensken i tävlingen, Henrik Stenson, blev det klart redan i torsdags att han inte skulle gå vidare från gruppen.

Under söndagen återupptas matchen mellan Mcilroy och Casey sen spelas semifinalerna följt av final och match om tredjeplats på söndagseftermiddagen, lokal tid.

Dagens slag: På tionde hålet sänkte Rory Mcilroy ett bunkerslag (se video ovan) och gick till fem upp mot Matsuyama i åttondelen. Det var världsettans femte birdie i matchen. Han gjorde en till och vann med 6/5. 

Dagens snackis: Under lördagen fortsatte snacket omden ovanliga händelsen som skedde dagen innan mellan Miguel Angel Jimenez och Keegan Bradley då Jimenez bad Bradleys caddie att hålla käften.


Text: Olof Åsgård • 2015-05-03
FöljaNyheter
Scroll to Top