Robert Karlsson hade inte lika bra flyt i spelet andra dagen men har fortsatt tätkänning i BMW PGA Championship. Foto: Getty Images

Följa

Karlsson: Kul att vara med i toppen

Under första varvet kom han undan med misstagen. På andra varvet var det tvärtom för Robert Karlsson som trots misstagen har fortsatt tätkänning. Alex Norén spelade upp sig rejält och ligger ett slag efter Karlsson.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-22 Uppdaterad 2015-05-22

BMW PGA Championship

Bild 1114945

Speldatum: 21 maj – 24 maj, 2015

Spelplats: Wentworth Club, Virginia Water, Surrey, England

Par: 72

Titelförsvarare: Rory McIlroy (–14)

Prissumma: 5 000 000 EURO

Svenskar i fältet:

D6. Robert Karlsson, –6, 67, 71

D8. Alex Norén, –5, 72, 67

D25. Magnus A Carlsson, –2, 72, 70

D36. Mikael Lundberg, –1, 75, 68

D62. Peter Hanson, +1, 72, 73

D62. Niclas Fasth, +1, 76, 69

MC. Kristoffer Broberg, +2, 73, 73

MC. Johan Carlsson, +4, 76, 72

Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: Bananfri smakstart för Karlsson på Wentworth

Robert Karlsson gick ett under par andra dagen av BMW PGA Championship på Wentworth Club i England. Han ligger totalt sex under par och delar sjätteplatsen med Miguel Angel Jimenez, fyra slag efter ledaren Francesco Molinari.

Karlssons rond började inte bra och han var tre över par efter tre hål. Men han revanscherade sig snabbt med en eagle på fyran.

– Jag slog ett par dåliga utslag på fel ställen och blev hårt straffad i dag, men jag kom undan med mycket i går så det jämnar ut sig, säger Robert Karlsson till Svensk Golf och fortsätter:

– Greenerna var svårputtade på eftermiddagen men det var väntat. Jag slog ändå en del bra slag och satte några fina puttar när det behövdes. Det är kul att vara med i toppen.

Alex Norén, som gick på par i torsdags, fick till en fin 67-runda andra varvet och klättrade på ledartavlan. Norén är totalt fem under par och delar åttondeplatsen med Ignacio Garrido.

Andra dagen på Wentworth bjöd på flera glädjeämnen ur svensk synvinkel. Mikael Lundberg spelade upp sig till en 35:e plats efter 68 slag i dag. Magnus A Carlsson gick två under och ligger 25:a. Peter Hanson klarade kvalgränsen för första gången sedan comebacken i april. Och Niclas Fasth var fast besluten att få spela i helgen och avslutade med tre birdies på de sista fyra hålen. Han klarade kvalgränsen som drogs vid ett över par.

Dessvärre hamnade Kristoffer Broberg och Johan Carlsson på fel sida av strecket. Men de var i gott sällskap. Världsettan Rory McIlroy fick inte till spelet och gick sex över par andra varvet, totalt fem över.

– Jag behöver lite vila, säger McIlroy till touren. 

NORDEA TOUR (H): Dramatiskt avgörande på Trummenäs
PGA TOUR: Lingmerth ensam kvar
CT: Kanonputtning av Dantorp
NORDEA TOUR (D): 16-åriga stjärnskottet i delad ledning
PGA Latino: Hio och ledning för Gillgren

Text: Olof Åsgård • 2015-05-22
FöljaNyheter
Scroll to Top