Följa

Inbrott på PGA of Swedens kansli

Vid ett inbrott på PGA of Swedens kansli i Bara, utanför Malmö, länsade tjuvarna hela lagret på kläder. Dessutom lyckades man släpa med sig ett kassaskåp på 100 kilo.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-15 Uppdaterad 2019-12-11

Det var på natten mitt i veckan som de väl förberedda tjuvarna slog till utan att larmet gick igång.

– Tjuvarna hade rekat natten mellan måndag och tisdag. Sedan slog dom till på natten mellan onsdag och torsdag, säger PGA:s vd Mikael Sorling. 

– I kassaskåpet fanns en mindre summa kontanter och en massa viktiga koder. Alla kläderna, som har ett marknadsvärde på c:a 150 000 kronor, var loggade med antingen PGA Future Fund, PGA Professional eller PGA Official Partner.

Om tjuvarna själva lyckats stänga av larmet eller om det var avstängt av någon annan anledning vet man inte. Polisen har gjort en teknisk undersökning i lokalerna.

– Gärningsmännen tog i alla fall god tid på sig. De genomsökte alla skåp, men tog inga klubbor eller bollar. Däremot plockade de till sig en flaska rött och en flaska vitt vin. Kanske skulle de fira med fisk till förrätt och kött till huvudrätt, avslutar Sorling något skämtsamt.

PGA:s lokaler ligger mycket vackert på den skånska slätten. Men nattetid är det ganska ödsligt.

– Vi får se till att inbrottssäkra lokalerna i framtiden. Som tur är har vi försäkringar som förhoppningsvis täcker en del av kostnaderna.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-05-15
FöljaNyheter
Scroll to Top