Foto: Getty Images

Följa

Henrik Stenson vann – till ingen nytta

Henrik Stenson spelade bättre i sin andra match i WGC-Cadillac Match Play och vann mot Brendon Todd. Men eftersom Bill Haas förlorade mot John Senden är gruppen redan avgjord med en dag kvar av gruppspelet.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-01 Uppdaterad 2015-05-01

WGC-Cadillac Match Play

Bild 1114706

Speldatum: 29 april – 3 maj, 2015

Spelplats: TPC Harding Park, San Francisco, USA. 

Titelförsvarare: Jason Day

Prissumma: 9 250 000 USD

Världsranking

Fullständig lottning

Aktuell ställning

STENSONS GRUPP

Henrik Stenson, 1 vinst – 1 förlust (3 – världsranking)

Bill Haas, 1-1 (24)

Brendon Todd, 0-2 (43)

John Senden, 2-0 (65)

 

STENSONS SPELSCHEMA

Onsdag: Stenson – Senden

Torsdag: Stenson – Todd

Fredag: Stenson – Haas

 

SÅ SPELAS MATCHSPELETFrån och med 2015 spelas WGC-Cadillac Match Play i ett gruppspelsformat med 16 grupper, fyra spelare i varje grupp. Segraren från respektive grupp går vidare till åttondelsfinal på lördag.

Stenson rivstartade i sin match och tog snabbt ledningen med tre hål. Men Brendon Todd kom tillbaka och matchen var lika efter tolv spelade hål. Då la svensken i en växel till och vann med 3/2 efter 16:e hålet.

– Det var bättre puttning i dag och bra spel generellt, säger Stenson till Svensk Golf.

Ungefär samtidigt som Stensons match var över avslutades den andra matchen i gruppen. John Senden, som besegrade Stenson första dagen, vann mot Bill Haas med 4/3 och tog därmed hem gruppsegern eftersom det inte spelar någon roll hur de återstående matcherna slutar. Oavsett går Senden vidare på inbördes möten.

Stenson kan bli ensam tvåa om han slår Haas i sista matchen men det enda Stenson, Haas och Todd har att spela för är rankingpoäng.

– Inte jättekul att de har tagit bort delningar så att massvis med spelare inte har något att spela för i morgon. Det skulle vara bättre att ha play-off för gruppsegern i morgon istället för på onsdagen men vi kommer kämpa på i morgon, säger Stenson som förlorade på 19:e hålet mot John Senden i onsdags. 

Det nya upplägget med att matcherna måste få en vinnare samt det spikade spelschemat, har medfört att flera matcher sista gruppspelsdagen inte har någon betydelse för vilka som går vidare.

Samtidigt är det flera spelare som måste förlita sig på resultatet i andra matchen även om de vinner två av tre matcher. Om två spelare i gruppen slutar på två vinster och en förlust går man efter inbördes möten, men om det är tre spelare med samma facit blir det tre man i play-off (sudden death). Ett sådant scenario är inte längre möjligt i Stensons grupp.

Henrik Stenson är inte det enda stjärnfallet i tävlingen. Bland andra Adam Scott, Jimmy Walker, Ian Poulter och titelförsvaren Jason Day är utslagna.

Förutom John Senden är även Rickie Fowler vidare till åttondelsfinal. Och under fredagen blir det direkt avgörande matcher mellan världsettan Rory Mcilroy och Billy Horschel, Bubba Watson och Louis Oosthuizen samt Jordan Spieth och Lee Westwood.  

Dagens slag: Bernd Wiesbergers inspel på 11:e hålet i matchen mot Sergio Garcia som österrikaren vann med 2/1. Se video ovan.

Dagens comeback: Brooks Koepka låg tre under med tre hål kvar mot Marc Warren. På det korta 16:e hålet, 314 meter par 4, stod Koepka länge på tee och funderade på att försöka nå green från utslaget. Men hans caddie övertalade honom till att slå järn. Det blev par för Koepka som ändå vann hålet. Han vann därefter 17 och 18 och kunde avgöra matchen på 20:e hålet.

Dagens raseriutbrott: Under andra dagen av WGC-Cadillac Match Play var det många spelare som visade känslor när det inte gick deras väg.Värst varKeegan Bradley som missade en putt på 14:e hålet i matchen mot Bubba Watson. Bradley hade ingen bra dag och förlorade matchen med 4/2. Efter den missade putten gick han oväntat fram och sparkade till sin bag.      

Bild 1114705

LPGA: Nordqvist och Mcbride bästa svenskor

Text: Olof Åsgård • 2015-05-01
FöljaNyheter
Scroll to Top