Åsa Gottmo har återvänt till moderklubben som ligger vackert vid Kalmarsund. Foto: Kalmar GK

Följa

Gottmo tillbaka i Kalmar

Efter 19 år är Åsa Gottmo tillbaka på Kalmar GK. Hon jobbar med service och instruktion på moderklubben.

Text: L-G Åkerberg • 2015-05-26 Uppdaterad 2015-05-26

Småländskan hann med att spela in drygt sju miljoner kronor under sin professionella karriär men som 44-åring har hon nu återvänt till anläggningen vid Kalmarsund.
Åsa Gottmo jobbar dels i receptionen, dels som instruktör och tränare:
– Tillbaka till brottsplatsen, säger Åsa Gottmo och skrattar innan hon fortsätter:
– Och det är jättekul – jag trivs fantastiskt bra. Just denna dag ska jag bilda ytterligare en grupp med ungdomar. Intresset är stort här i Kalmar. Det är lika roligt att träffa övriga medlemmar i jobbet och kanske kunna ge ett eller annat råd och samtidigt hjälpa till med allt runt våra medlemmars golfupplevelser här på klubben.

Åsa Gottmo blev professionell golfspelare 1993 och har under de 19 åren hunnit med att spela 301 tävlingar. Det blev sex triumfer och den tyngsta kom på Royal Porthcawl i Wales 2002 när hon vann på Ladies European Tour.
– Jag får vara nöjd med mina år som spelande pro. Men nu är det slut och jag kommer bara att spela seriespel och andra tävlingar som jag känner för. Nu är det i första hand Kalmar GK som gäller och jag trivs väldigt bra med att vara hemma igen och möjligheten att ge tillbaka något av erfarenheterna som jag lärt mig under åren på proffstouren.


Text: L-G Åkerberg • 2015-05-26
FöljaNyheter
Scroll to Top