Kinesiskan Shanshan Feng leder efter halva tävlingen på hemmaplan i Shanghai Foto: Getty Images

Följa

Feng tog täten på hemmaplan

Hon var favorit inför tävlingen.Och under andra dagen av Buick Championship ryckte världsfemman, Shanshan Feng. Hon leder med fem slag inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-08 Uppdaterad 2015-05-08

Buick Championship

Bild 1114758

Datum: 7-10 maj

Bana: Shanghai Qizhong Garden Golf, Shanghai, Kina

Ställning

LET-ranking

Rond ett:

Banrekord av Keating

Efter en första dag som nästan var vindstilla klämde de kinesiska vindarna i ordentligt andra dagen på Shanghai Qizhong Garden Golf. Den som bemästrade den omställningen bäst var utan tvekan Shanshan Feng. Trots en bogey redan på andra hålet replikerade världsfemman snabbt och skoningslöst med birdies på trean och fyran. Till slut skrev hon in en prydlig 67:a i kortet och eftersom många tappade slag i vinden blev ledningen till slut så stor som fem slag.

– Det var mycket svårare idag och jag missbedömde vinden några gånger. Fick en treputt tidigt men lyckades komma tillbaka och fem under idag måste vara en bra score, sa Feng.

Ledarinnan efter första dagen, australiens Stacye Keating, tvingades notera 75 slag andra dagen, tolv fler än första dagens banrekord. Men spelmässigt kändes det inte som en himmelsvid skillnad.

– Det var mycket tuffare idag och det blåste kraftigt från mitt andra eller tredje hål. Jag lyckades ändå göra några birdies och är inte alltför missnöjd, sa Keating som delar andraplatsen med thailändskan Kerdrit och kinesiskan Lin.

Linda Wessberg gick ett under par och avancerade till en delad 13:e plats på två under par totalt. Camilla Lennarth missade kvalgränsen med tre efter 73-76.


Text: Martin Strömberg • 2015-05-08
FöljaNyheter
Scroll to Top