Sofia och Johan Brantmark fick ihop med Markus och Anna Lindblom en Masters-upplevelse utöver det vanliga. Foto: Christer Höglund

Följa

Svenskarna vann i Masters-lotteriet

Känslan av otillgänglighet genomsyrar Masters för de flesta. Vi träffade fyra svenskar som visade att drömmen om Augusta National kan bli sann.

Text: Oskar Åsgård • 2015-05-15 Uppdaterad 2015-05-15

Markus Lindblom slog upp datorn precis som vanligt och började bläddra igenom inkorgen. Men i den vanliga mejlkompotten var det en avsändare som stack ut.

Augusta National Golf Club.

– Mejlet läser “Congratulations” och har den Masters-gröna signaturen i foten. Jag sitter och tänker “är det här spam, blir jag lurad nu”. Det kändes för bra för att vara sant, säger Lindblom till Svensk Golf.

Men det var varken spam eller något lur. Vi träffar Markus Lindblom ihop med sin fru Anna och två vänner, Johan och Sofia, på onsdagen innan 2015 års Masters ska dra igång. I planerna för året låg att de fyra skulle åka till USA ihop och spela golf, men det oväntade mejlet som droppade in i augusti förra året justerade planeringen något.

– Markus ringer mig och är helt exalterad och berättar att vi fått biljetter. Sen ringer jag Sofia och…, säger Johan Brantmark när hans fru Sofia fyller i.

– Ja, jag satt på jobbet men fick gå ut och gå. Jag fick ta ett break, jag kunde inte koncentrera mig, säger hon uppspelt när hon minns tillbaka.

Känslan är lätt att relatera till, biljetter till Masters är ju något vi lärt oss att det (nästan) inte går att få tag på. En biljett till torsdagsronden i årets tävling kostade uppåt tvåtusen dollar (drygt 17 000 kronor) på svarta marknaden och veckobiljetter betingade prislappar närmare hundratusen kronor.

Markus, Anna, Johan och Sofia betalade 65 dollar, ungefär 560 kronor, var för sina biljetter till den sista inspelsdagen. Biljetterna levererades i ett vitt kuvert med Augusta National-logo på i slutet av februari och sen dess har frågan om huruvida Markus hade koll på biljetterna ställts mer än ett par gånger.

– De har ju kört det här lotteriet i några år nu, men jag trodde inte att det var realistiskt att vinna utan slängde bara in en anmälan på vinst och förlust, säger Markus.

För fyra år sen flyttade Augusta National all utlottning av biljetter till sin hemsida masters.com och sen dess har, förutom möjligheten att vinna rätten att köpa biljetter till inspelsdagarna, även ett antal biljetter till tävlingsdagarna kastats in i potten.

Men oavsett dag lär upplevelsen vara bland det läckraste en golfälskare någonsin får uppleva.

– Perfektionen som genomsyrar hela arrangemanget är påtaglig. Dels skötseln av gräsytorna men även agerandet och servicen från funktionärerna. Ovationerna som ekar mellan trädridåerna måste också framhållas. Häftigast var nog att se Amen Corner och känna stämningen som är där. Vi är grymt nöjda med dagen som blev ett minne för livet, berättar Markus när jag ber honom summera kvartettens upplevelse.

Kanske blir turen din nästa år? Läs här hur du anmäler dig i lotteriet.

Så får du biljetter till Masters
"Som att vinna hundra miljoner"
Svenskarna som spelat Augusta

Text: Oskar Åsgård • 2015-05-15
FöljaNyheter
Scroll to Top