Australiern Steven Bowditch leder efter försat dagen av AT&T Byron Nelson Classic Foto: Getty Images

Följa

Bowditch bombade Four Seasons

Regnet i Texas har gjort Four Seasons till en prickskyttebana.Och långtslående australiern Steven Bowditch utnyttjade sina korta inspel till max och tangerade karriärens lägsta score med 62 slag.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-29 Uppdaterad 2015-05-29

AT&T Byron Nelson

Bild 1115041

Datum: 28-31 maj

Bana: TPC Four Seasons, Irving, Texas

Titelförsvarare: Brendon Todd, USA

Förstapris: 1 278 000 dollar

Ställning

FedEx-cup

Världsranking

Svenskar i fältet: Jonas Blixt, David Lingmerth, Carl Pettersson

Normalt sett är greenerna på Dallasbanan betydligt hårdare och normalt sett brukar den 31-årige australiern missa kvalgränsen. De tre senaste säsongerna har han gjort just detta och året dessförrinnan, 2011, sköt han 80 slag tredje ronden. Så det har verkligen inte varit en favoritbana för Bowditch.

– Det som gjort banan enklare i år är framförallt att greenerna är så mjuka och mottagliga. Man kan komma in från ruffen och ändå få stopp på bolen direkt. Men jag vet inte om det gynnar långtslående spelare så värst mycket annars. Visst blir fairway bredare när det är mjukt men den är inte särskilt lång annars heller, det är mer en trixig bana där du måste ha koll på var du placerar bollen, sa Bowditch efter dag ett.

Han gjorde birdie direkt på första hålet och sjutton hål senare hade han inte en enda bogey men ytterligare sju birdies. Bowditch, som bor i närliggande förorten Flower Mund, försökte förklara hur han kände sig formmässigt inför tävlingen.

– Jag har spelat riktigt bra de senaste två veckorna men inte riktigt kunnat få ut det på banan. Den här veckan har det känts allt annat än bra men idag fick jag utdelning, golf är konstigt.

Bild 1115038

Masterssegraren Jordan Spieth, är ännu mer hemmaspelare ön Bowditch och massor av människor kom ut första dage för att följa publikbollen nummer ett med Spieth, Koepka och Justin Thomas. Men Spieth kom aldrig riktigt loss ocvh fick nöja sig med två birdies och en bogey under dagen.

– Jag har svårt på den här typen av banor men det innebär inte att jag inte kan spela dem. Jag hade väldigt svårt att komma nära hål idag och gav inte mig själv särskilt många bra chanser, sa en något missnöjd världstvåa.

På andraplats i detta tidiga skede av tävlingen ligger istället Jimmy Walker på sex under par. Walker har redan tagit två segrar 2015, dessutom två överlägsna sådana, men den senaste tiden har 36-åringen varit missnöjd med hur han slagit bollen.

– Mina järnslag har haft tendenser att gå vänster. Inför den här veckan har jag lagt ner en hel del tid på träning och idag kändes det skönt att bollarna startade där jag ville.

Bild 1115040

Tre svenskar kom till start och bäst efter torsdagen är Jonas Blixt, som spelade i de svenska blågula färgerna. Efter en väldigt blandad start på första nio (banans sista) vände han ett över par. Men med två birdies och en eagle på vägen hem blev det till slut 67 slag (-3) i kortet och delad åttondeplats.

Carl Pettersson gick runt på 69 slag och delar 33:e plats medan David Lingmerth får spela upp sig om han ska klara kvalgränsen från sina 72 slag första varvet.

ET: McIlroys mardrömsstart
CT: Fyra svenskar i täten
ECCO/NT: Barths magiska dagar

Text: Martin Strömberg • 2015-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top