Australiens Stacy Keating satte nytt banrekord med 63 slag under första dagen av LET-tävlingen i Shanghai Foto: Getty Images

Följa

Banrekord av Keating

Tio birdies och till slut 63 slag gav Australiens Stacy Keating banrekord och ledning i Buick Championship.De båda svenskorna är mitt i fältet.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-07 Uppdaterad 2015-05-07

Buick Championship

Bild 1114743

Datum: 7-10 maj

Bana: Shanghai Qizhong Garden Golf, Shanghai, Kina

Ställning

LET-ranking

Åskådarna runt Shanghai Qizhong Garden fick se en fenomenal uppvisning av 28-åringen från Melbourne. När hon satte sig till ro för att signera och kontrollera sitt scorekort kunde hon summera tio birdies och bara en bogey på det tionde hålet. Inte undra på att Keating var belåten vid intervjuerna efteråt.

– Jag slog bollen bra och puttade jättebra och hade naturligtvis en del tur också. När det är din dag så är det, sa hon.

Hon hade bara 23 puttar och ronden var hennes lägsta hittills i karriären. För två år sedan tog hon sin andra ET-titel i Lacoste Ladies Open de France via bland annat en 62:a (-8).

– Jag älskar den här banan och det är inte mycket tidsskillnad från hemma vilket gör omställningen enklare, sa Keating.

På andraplatsen ligger kinesiska världsfemman Shanshan Feng och trea är ännu en kinesiska, Xiyu Lin, ytterligare ett slag bakom.

– Jag är glad att de vattnade greenerna så att de blev lite mjukare. På pro-am kunde jag inte ens få mina wedgar att stanna men idag var greenerna mer mottagliga och jag gav mig själv många birdiechanser, sa en nöjd Feng

Två svenskor finns med i Shanghai. Linda Wessberg gick ett under par och är delad 25:a medan Camilla Lennarth är delad 53:a på ett över par.


Text: Martin Strömberg • 2015-05-07
FöljaNyheter
Scroll to Top