Robert Karlsson tog på sig ett par snygga skor och gick runt på 67 slag på Wentworth. Foto: Getty Images

Följa

Bananfri smakstart för Karlsson på Wentworth

Robert Karlsson har fått en bra start i BMW PGA Championship på Wentworth Club. Han ligger tvåa efter ledande Francesco Molinari och är nöjd över att äntligen få till ett bra varv. – Slog många bra och långa slag, säger han till Svensk Golf.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-21 Uppdaterad 2015-05-21

BMW PGA Championship

Bild 1114928

Speldatum: 21 maj – 24 maj, 2015

Spelplats: Wentworth Club, Virginia Water, Surrey, England

Par: 72

Titelförsvarare: Rory McIlroy (–14)

Prissumma: 5 000 000 EURO

Svenskar i fältet:

2. Robert Karlsson, –5, 67

D38. Alex Norén, E, 72

D38. Peter Hanson, E, 72

D38. Magnus A Carlsson, E, 72

D66. Kristoffer Broberg, +1, 73

D100. Mikael Lundberg, +3, 75

D112. Niclas Fasth, +4, 76

D112. Johan Carlsson, +4, 76

Aktuell ställning

45-årige Robert Karlsson har inte börjat säsongen bra och 26:e platsen i Volvo China Open är hans bästa resultat i år. Men under första varvet i BMW PGA Championship fick Karlsson en smakstart och gick fem under par, vilket placerar honom på andra plats, två slag efter ledande Francesco Molinari.

– Skönt att få till ett bra varv. Jag slog många bra och långa slag som behövs och krävs för att ta sig runt på den här banan, säger Robert Karlsson till Svensk Golf.

2010 slog Karlsson banrekordet på Wentworth Club. Då gick han runt på 62 slag, något som han minns med glädje men han tycker inte att Wentworth är en bana som passar hans spel som handen i handsken.

– Spelar jag bra så passar den mig. Men visst kommer goda minnen tillbaka fast det är inget som jag tagit med mig in i tävlingen utan de kommer automatiskt, säger Karlsson.

Dagens 67-runda innehöll bara en bogey och han hade lite tur med vinden.

– Det var bra förhållanden och medvind på flera av de långa par 4-hålen sista nio där jag inte behövde använda drivern utan kunde slå spoon.

Inför veckans tävling har Karlsson kört några träningspass med tränaren Pete Cowen som gett svensken lite feedback och fått honom att åter börja tänka på saker de tränat på tidigare.

Har du märkt någon skillnad i spelet?
– Det är klart att det hjälper och det blir en liten nytändning.

En annan sak som hjälpt är att han har diagnosticerat hur hans kropp reagerar på olika typer av mat. Och resultatet gav Robert Karlsson en tankeställare.

– Det är inte så konstigt egentligen, men jag har gjort blodanalyser som inte bara mäter allergi och symptom utan även känslighet. Och i mitt fall är jag extra känslig mot bananer, sparris och ananas, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag har blivit mycket piggare och vaknar piggare. Men jag har också börjat tänka på hur många bananer jag har ätit genom åren.

I den nya kosten är det flera matsorter som Karlsson börjat undvika.

– Det är en lång lista med bland annat en massa mjölkprodukter men det jag saknar mest är choklad … men jag har ätit det någon gång.

NORDEA TOUR: Glödhet amatör tog ledningen
CHALLENGE TOUR: Dantorp trea i Österrike
PGA: Medioker svenskdag i Texas
PGA Latino: Hio och ledning för Gillgren

Text: Olof Åsgård • 2015-05-21
FöljaNyheter
Scroll to Top