Följa

Andra raka för Kinhult

Marcus Kinhult följde upp segern i Junior Invitational genom att vinna Lytham Trophy på Royal Lytham & St. Annes Golf Club.

Text: Olof Åsgård • 2015-05-04 Uppdaterad 2015-05-04

Amatören Marcus Kinhult visar god form och vann Lytham Trophy med åtta slags marginal. Han var den ende i fältet som gick på par efter 68, 69, 71, 72 slag (par 70).

– Nyckeln till segern var mitt andra varv i tuffa förhållanden när jag med grym puttning ryckte ifrån. Det här är min största seger någonsin, nu har jag visat att jag i två tävlingar i rad kan få ut hela min potential och knyta ihop säcken när det gäller, säger 18-årige Marcus Kinhult till SGF.

Och landslagscoachen var mycket nöjd med vad Kinhult visade på banan.

– I ett mycket starkt startfält var Marcus helt dominant från början till slut. Han visade ett otroligt tålamod och lugn på en bana där varje slag är en utmaning. Marcus spel är komplett, vilket visas genom att han förra veckan vann Junior Invitational i USA på en helt annan typ av bana och blixtsnabbt anpassade sig till de nya förutsättningarna som brittisk linksgolf innebär, säger Ola Lindgren, coach för herrlandslaget.

Segern i Junior Invitational förra veckan flyttade upp Kinhult på andra plats i amatörrankingen i världen, och han strävar efter att kunna ta klivet ut på tourerna under året.

Även Joacim Åhlund, 18 år, vann i helgen. Samtidigt som Kinhult vann på Royal Lytham fick Åhlund lyfta segerpokalen i Fairhaven Trophy en bit därifrån.

– Jag hade ingen aning hur jag låg till när jag spelade sista hålet utan försökte bara vara riktigt fokuserad. Nu efteråt känns det hur bra som helst, säger Joacim Åhlund till SGF.

Läs också: “Skönt att ta första steget internationellt”


Text: Olof Åsgård • 2015-05-04
FöljaNyheter
Scroll to Top