Anna Nordqvist var inte nöjd med spelet under Swinging Skirts LPGA Classic, speciellt inte med puttningen. Foto: Getty Images

Följa

”Tuff dag på jobbet”

Anna Nordqvist fick ingen utdelning på greenerna och banan passar inte Caroline Hedwalls skruv. Swinging Skirts LPGA Classic blev ingen svensksuccé utan vanns av världsettan Lydia Ko.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-27 Uppdaterad 2015-04-27

Swinging Skirts LPGA Classic

Bild 1114687

Speldatum: 23–26 april, 2015

Spelplats: Lake Merced GC, San Francisco.

Par: 72

Vinnare: Lydia Ko (–8)

Prissumma: 2 000 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D26. Anna Nordqvist, +2, 70, 74, 70, 76

D26. Caroline Hedwall, +2, 69, 72, 77, 72

MC. Pernilla Lindberg, +6, 78, 72

Resultat

Läs också:

Rond 1: Två svenskor topp-10

Rond 2: Nu är Henderson världens bästa

Rond 3: “Starkt med sju birdies en sån här dag”

Nordqvist och Hedwall kom båda på en delad 26:e plats, totalt två över par och tio slag bakom segrarinnan. Under finalvarvet lyckades ingen av svenskorna med scoringen. Nordqvist gick fyra över par efter ett par dåliga hål och dålig puttning.

– Tuff dag på jobbet men så är det ibland. Det blev några tuffa breaks på två hål i dag, annars var det ganska stabilt men ingen utdelning på greenerna så det blev svårt att scora, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Hon började veckan bra med en 70-runda och låg topp-10 efter första dagen. På fredagen gick det sämre och Nordqvist noterades för 74 slag. Helgen började bättre och svenskan gick återigen på 70 slag men efter dagens 76-rond är Nordqvist inte särskilt nöjd med sin insats i Swinging Skirts på Lake Merced.  

– Jag är besviken över veckan, men spelet finns där så jag ser fram emot nästa veckas tävling i Dallas. Där tar jag nya tag.

Caroline Hedwall låg också topp-10 efter första rundan och var bra med inför helgen. Men hon kämpar fortfarande med att få ihop fyra bra ronder under samma tävling och Hedwall rasade i listan efter 77 slag på lördagen.

– Ärligt talat så passar inte den här banan mig särskilt bra eftersom det är en fördel, och ibland nödvändigt, att slå en draw på en del av hålen. Det är dessvärre inte mitt grundslag, jämfört med många av tjejerna här ute. Därför blir banan extra tuff för mig att spela, säger Hedwall till Svensk Golf.

Veckans 26:e plats är trots det hennes bästa placering för säsongen och hon känner att spelet blir bättre och bättre.

– Just eftersom mitt spel inte passar banan är jag nöjd med veckan som helhet. Jag tar med mig mycket positivt och tycker spelet går åt rätt håll hela tiden, vilket naturligtvis är positivt!

Vann, och försvarade titeln, gjorde Lydia Ko efter särspel mot Morgan Pressel. Den 18-åriga världsettan vaknade på slutet och höll i sitt spel när de andra i toppen började tappa. Och med en birdie på sista hålet delade hon ledningen med Pressel som tyvärr inte kunde upprepa bedriften.

På andra särspelshålet upprepades historien igen på 18:e hålet och Ko gick segrande ur striden med en birdie.

– Jag slog bollen bra den här veckan och det gör banan enklare. Det har varit en bra födelsedagsvecka, säger Lydia Ko till touren.


Text: Olof Åsgård • 2015-04-27
FöljaNyheter
Scroll to Top