Ben Martin gjorde hole in one på 17:e hålet och gick till ett över mot Matt Kuchar som sedan förlorade matchen. Foto: Getty Images

Följa

Stenson föll i övertid

Henrik Stenson såg ut att ta hem matchen men John Senden gjorde birdie på sista hålet och vann sedan på första extrahålet. Varken Senden eller Stenson bjöd på något strålande spel på TPC Harding Park i San Francisco.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-30 Uppdaterad 2015-04-30

WGC-Cadillac Match Play

Bild 1114698

Speldatum: 29 april – 3 maj, 2015

Spelplats: TPC Harding Park, San Francisco, USA. 

Titelförsvarare: Jason Day

Prissumma: 9 250 000 USD

Världsranking

Fullständig lottning

Aktuell ställning

STENSONS GRUPP

Henrik Stenson, 0 vinster – 1 förlust (3 – världsranking)

Bill Haas, 1-0 (24)

Brendon Todd, 0-1 (43)

John Senden, 1-0 (65)

 

STENSONS SPELSCHEMA

Onsdag: Stenson – Senden

Torsdag: Stenson – Todd

Fredag: Stenson – Haas

 

SÅ SPELAS MATCHSPELETFrån och med 2015 spelas WGC-Cadillac Match Play i ett gruppspelsformat med 16 grupper, fyra spelare i varje grupp. Segraren från respektive grupp går vidare till åttondelsfinal på lördag.

– Ingen av oss spelade särskilt bra och hade svårt att scora i dag. Det såg ut som att Henrik inte fick i de puttarna han ville, sa John Senden till touren efter sin vinst mot Henrik Stenson.

Stenson var ett hål upp inför sista hålet, 480 meter par 5, men slog andraslaget till vänster om green. Senden träffade green och kunde tvåputta för birdie medan Stenson gjorde par och matchen gick vidare.

Men det 19:e hålet blev inget nöje för Stenson. Världstvåan gjorde återigen par och Senden kunde sänka en fem meter lång birdieputt från foregreen för vinst.

– Jag hade tur på den sista putten, säger Senden.

Förlusten innebär att Stenson måste vinna sina återstående matcher mot Brendon Todd och Bill Haas, som slog Todd med 3/2 (tre hål upp med två hål kvar att spela) första dagen.

– Spelet var okej men det märks att jag inte tränat puttning på fem veckor. Jag provar igen i morgon och det är ju ”competetive practice” om inget annat, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Stenson, som varit sjuk mycket senaste månaden, har ganska låga förhoppningar i veckans WGC-tävling. 

– Jag vill bara komma igång med lite träning och spel och tar denna vecka för vad det är givet allt det som varit. Men det vore kul att känna sig lite ”på g” till TPC (The Players Championship) nästa vecka, sa han till Svensk Golf inför tävlingen.

Stenson var inte den enda toppspelaren som åkte på stryk i sin första match. Världsnian Adam Scotts match var över efter 14:e hålet då Francesco Molinari, rankad 70 i världen, vann över Scott med 5/4.

Även Jason Day förlorade stort. 50-rankade Charley Hoffman vann med 4/3 mot den australienske världssjuan.

Förra veckans vinnare, Justin Rose, förlorade mot Mark Leishman och matchspelsspecialisten Ian Poulter var inte ens nära i matchen mot Webb Simpson som ledde matchen från första hålet tills den tog slut på 16:e hålet.

Desto bättre gick det för världsettan och världstvåan. Mastersvinnaren Jordan Spieth, världstvåa, vann enkelt mot finländaren Mikko Ilonen med 4/2 och Jason Dufner kunde inte rå på världsettan Rory Mcilroy som vann med 5/4.

– I matchspel försöker du spela din motspelare lite mer och du agerar efter vad han gör, säger Rory Mcilroy till touren.

– Det är skönt med en bra start. Jag spelade stabil golf i dag och jag är väldigt nöjd, säger Jordan Spieth.

Allra bäst start fick Hunter Mahan. Han stod för fem birdies och avgjorde redan på tolfte hålet mot Stephen Gallacher som då var tre över par.

Dagens bästa: Ben Martins hole in one på 17:e hålet (se video ovan) i matchen mot Matt Kuchar som Martin vann med 1/0.

Dagens längsta: Det tog 22 hål i matchen mellan Paul Casey och Chris Kirk innan Casey till slut stod som segrare efter .   

Under torsdagen fortsätter WGC-Cadillac Match Play. Då går Henrik Stenson upp mot Brendon Todd.


Text: Olof Åsgård • 2015-04-30
FöljaNyheter
Rulla till toppen