Titelförsvarande Matt Kuchar och Jordan Spieth utgjorde en självskrivet het publikboll under torsdagem- Foto: Getty Images

Följa

Spieth gick på ångorna

Jordan Spieths första rond efter The Masters blev en trögjobbad historia. Nu får han kämpa för att säkra spel i helgen på RBC Heritage.

Text: Eric Franzén • 2015-04-17 Uppdaterad 2015-04-17

RBC Heritage

Speldatum: 16–16 april 2015

Spelplats: Harbour Town Golf Links, Hilton Head, South Carolina.

Titelförsvarare: Matt Kuchar

Prissumma: 5 900 000 US Dollar

Aktuell ställning

FedExCup

21-åringen från Texas trodde att enerignivån skulle vara tillbaka till det normala under inledningen av RBC Heritage. Men som väntat saknade spelet den totala skärpa som förra veckan bar honom mot en rekordartad majorseger. När den greppbara parputten på hål sex åkte stolpe ut via koppkanten stod det klart att torsdagen mest skulle handla om rent grovjobb i lurig vind för Spieths del. 

Efter att Spieth tryckt bollen vänster från tee på elvan kom nästa tappade slag, då det inte fanns något möjligt inspel från läget bland trädstammarna. Därefter var det järnens tur att stå för nästa graverande miss på hål 14, där bollen skickades ut höger i vattnet vid greenen. Något som kostade en dubbelbogey. Spieth svarade dock direkt med en birdie, som blev dagens enda, på det efterföljande hålet. Där satte han upp en kort wedge prydligt ovanför hål för en bekväm birdie på banans sista par 5.

– Jag drev inte bollen bra från tee och slog inte heller järnen speciellt bra. Chippningen och puttningen fanns inte heller där, konstaterade Jordan Spieth rakt av när han mötte media direkt efter att scorekortet signerats med 74 slag.

På tre över par har han parkerat sig på 93:e plats inför fortsättningen. Där väntar främst en fredag där Spieth i ett första skede måste jobba sig upp på rätt sida om kvalgränsen.

– Jag tror att det blir lättare i morgon eftersom det ser ut att bli mindre vind. Idag var det tufft eftersom du inte känner så mycket av den på marken, samtidigt som bollen börjar kastas runt när den kommer upp i luften och ovanför träden, säger Jordan Spieth.

Ingen av fältets tre svenskar lyckades heller etablera någon närmare kontakt med täten. Starkast gick Fredrik Jacobson (d36, par) som öppnade torsdagen med att mata fram tio raka par. Carl Petterson och Jonas Blixt fick båda nöja sig med ronder på 72 slag, ett över par, som placerar duon på delad 55e: plats.

I toppen återfinns Matt Every och Graeme McDowell i delad ledning på fem under par. För McDowells del väcks en mycket tidigt hopp om en repris på segern i 2013 års upplaga av tävlingen, vilket är nordirländarens senaste titel på PGA Tour.

– Du måste visa stort tålamod, och måste positionera bollen bra vid ett antall tillfällen. Man måste verkligen hålla koll på vinden också, vilket inte var lätt under sista nio idag. Det finns några riktigt krävande slag här, säger Graeme McDowell. 

Två svenskor vidare på Hawaii
Uihlein tar över i täten

Text: Eric Franzén • 2015-04-17
FöljaNyheter
Scroll to Top