Följa

Parnevik i slagläge

Jesper Parnevik är delad trea i halvtid av årets tredje seniormajor. Sex slag skiljer upp till ledande Bernhard Langer.

Text: Eric Franzén • 2015-06-13 Uppdaterad 2015-06-13

Årets åtta starter på The Champions Tour har hittills resulterat i en delad fjärdeplats som toppnotering. Men Jesper Parnevik har ett intressant läge inför upplösningen av Constellation Senior Players Championship, som är säsongens tredje major på den amerikanska seniortouren. 

Detta efter att fredagens 66-rond fört honom upp till delad tredjeplats, sex slag bakom fjolårets orubblige suverän Bernhard Langer. Parnevik refererar själv till den tyske ikonen när han pratar om hur den taktiska delen av spelet omvärderats på sistone.

– Jag har börjat hålla tillbaka lite. Tidigare i år har jag nästan slagit driver på alla hål oavsett hur tajt det varit. Nu har jag slagit fyra järntreor från tee,  vilket är en bra idé eftersom jag har hållit bollen i spel, säger Jesper Parnevik till den amerikanska seniortourens webbplats. 

– Jag har lärt mig av att se Bernhard Langer och Colin Montgomerie vinna varje vecka. Och i början av denna vecka insåg jag att det här är en typisk bana för Bernhard Langer, då den är strategisk och kräver tålamod – vilket är två egenskaper som jag normalt sett inte har.  

Konstellation Senior Players Championship avgörs på Belmont Country Club i Massachusetts.


Text: Eric Franzén • 2015-06-13
FöljaNyheter
Rulla till toppen