Anna Nordqvist, 69 slag på lördagen, är bästa svenska inför sista varvet på Mission Hills. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Nordqvist nia inför avslutningen i majorn

Med ett varv kvar av ANA Inspiration leder sydkoreanskan Sei Young Kim med tre slag. Anna Nordqvist gjorde sin bästa rond i tävlingen medan Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall hade problem med drivern och tappade placeringar.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-05 Uppdaterad 2015-04-05

ANA Inspiration

Bild 1114330

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D9. Anna Nordqvist, –4, 71, 72, 69

D36. Pernilla Lindberg, +1, 71, 71, 75

 D48. Caroline Hedwall, +2, 75, 67, 76

Leaderboard

 

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00 

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00 

Lördag 4/4: 00.00 

Söndag 5/4: 00.00

 

Läs också:

Rond 2: Caroline Hedwall lättad efter stark 67-runda

Rond 1: Lindberg och Nordqvist har tätkänning i majorn

Inför ANA Inspiration:

 “Jag måste glömma de dåliga puttarna”

Hoppas på tuff major

Lindberg laddar för ANA Inspiration

Med 69 slag tredje varvet och totalt fyra under par är Anna Nordqvist bästa svenska i ANA Inspiration. Hon ligger på nionde plats, sex slag efter ledaren.

– Jag spelade väldigt bra i dag och hade jättemånga bra birdiechanser då jag träffade 17 greener. Mitt järnspel var otroligt vasst och jag hade hoppats på mer utdelning för att ta in på täten, men jag får hoppas att det kommer i morgon. Det är inte så lätt att läsa de här greenerna men jag har haft bra speed på dem och ser fram emot morgondagen, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Vad tror du om dina chanser att gå ikapp?
– Allting kan hända men det är många bra spelare uppe i toppen.

Sei Young Kim ledde med två slag inför tredje ronden men blev av med ledningen när Stacy Lewis fick igång spelet. Lewis låg sex under par för dagen fram till 15:e hålet där dagens första bogey kom. Sen när hon gjorde bogey igen på 17 kunde Sei Young Kim återta toppositionen efter bra spel på slutet. Hon ligger totalt tio under par och leder med tre slag före tvåan Lewis.

– Jag känner mig lite pressad just nu. När jag spelade på den koreanska touren blev jag känd för att komma bakifrån och vinna tävlingar. Att vara i ledningen inför sista varvet i en LPGA-tävling känns ganska ovant för mig, sa Sei Young Kim på presskonferensen efteråt.

Det är hennes första år på touren och hon har redan vunnit Pure Silk Bahamas LPGA Classic, men att vinna en majortävling på Mission Hills är något annat.

– Jag har tittat på den här tävlingen sedan jag var liten och om jag skulle vinna i morgon skulle det var den största drömmen som någonsin gått i uppfyllelse i mitt liv.

Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall låg båda två under par inför dagens rond. Men svenskorna hade problem att hålla drivern i spel och tappade både slag och placeringar.

Lindberg var trött efter sin rond och inget gick som tidigare i veckan.

– Drivern var inte lika rak i dag, puttarna ville inte droppa i och i järnspelet stod jag flera gånger och valde mellan två klubbor och det kändes som att vinden vände hela tiden. Det var en dag då egentligen ingenting stämde fullt ut och jag hade inte marginalerna på min sida. Men trots det så var inte spelet långt ifrån hur det sett ut tidigare i veckan, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Lindberg gick tre över par och ligger 36:a, totalt ett över par.

– I morgon är det bara att gå ut i lugn och ro, utmana banan och försöka skjuta en bra score, sen får vi se hur högt jag kan klättra, säger hon.

Caroline Hedwall började med två par, sen blev det en trippelbogey på trean och uppförsbacke resten av dagen. Hedwall blandade och gav och gick in på 76 slag med ett scorekort ifyllt med en trippel, åtta par, fem bogeys och fyra birdies.

– Jag är lite besviken. Drivern fungerade inte, vissa hål träffar jag fairway, slår upp den nära och gör birdie, på nästa hål slår jag ut drivern i ruffen och så blir det bogey. Greenerna var hårdare i dag och det var svårare att få stopp på bollen, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

Inför finalronden ligger Hedwall delad 48:a, totalt två över par.

– Nu ska jag slå några drivar på rangen och får jag drivern att fungera så kommer det gå bra i morgon.   


Text: Olof Åsgård • 2015-04-05
FöljaNyheter
Scroll to Top