Foto: Getty Images

Följa

Kotte klättrar i Kina

Kristoffer Broberg fick in en fot i tätklungan under lördagens spel i Shenzhan International.

Text: Eric Franzén • 2015-04-18 Uppdaterad 2015-04-18

Shenzhen International

Bild 1114580

Speldatum: 16–16 april 2015

Spelplats: Genzon GC, Shenzhen, Kina.

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Aktuell ställning
Race to Dubai

Noll och inget. Så kan man hittills beskriva den svenska inblandningen i tätstriden under Shenzhen International. Åtminstone fram till Kristoffer Brobergs forcering under lördagens rond. 

Efter ett tappat slag på trean, där dagens enda bogey kom, lyckades Kotte jobba hem sex birdies under återstående hål. Detta under ett varv där närspelet fick gå på högvarv, med sex av sju möjliga scrambleräddningar samt 24 puttar inne i protokollet.

– Ja, igår hade jag 18 greenträffar men hamnade längre från hål. Idag var missarna mycket mindre. Exempelvis på 16 slog jag ett bra slag som jag missade pinhigh och fick en fem meters för birdie från foregreen. 18 spelades rakt in i vinden, där jag gick ned i fairwaybunkern. Där slog jag upp en järnfemma precis bredvid greenen och fick en svår chip kvar på runt en meter, säger Kotte Broberg till Svensk Golf.

67-ronden var i linje med de låga scorer som överlag producerades under tredje speldagen, men fullt tillräcklig för att ge Broberg en skjuts till sju under par och resultatlistans åttondeplats. 

– Toppformen är nära. På banan handlar det om att scora, men vid sidan av jobbar jag hårt med svingen. Håller på att finjustera lite, eftersom jag inte är helt nöjd med baksvingen. Jag har vänsterarmen lite för brant i den. 

Inför sista dagen har 28-åringen från Haninge fem slag upp till ledningen, och en högst greppbar chans att radera ut tiondeplatsen i Joburg Open från kolumnen där säsongens bästa placering listas.

– I morgon är det bara att gå ut och ha kul, och hoppas att man får en skön start med tidiga birdies… så ska jag vara med där uppe och fajtas om det.

morn är de ut och ha kul och hoppas man får en skön start med birdies tidigt så ska ja vara med där uppe och fajtas=)

 

 

I den absoluta toppen såg samtidigt Kiradech Aphibarnrat ut att avgöra tävlingen i förtid. Thailändaren var sex under par för dagen efter 16:e hålet och hade i detta skede ett försprång på sex slag slag mot tvåan Peter Uihlein. Men en skakig avslutning av Aphibarnrat (-12) med en dubbel och en bogey på de två sista hålen, samt en birdie från Uihlein (-10) på 17, krympte ledningen till två slag.

– Jag tappade fokus under den korta putten på 17. Där sker den stora svängningen efter att Peter gjorde birdie, och vi skiftade tre slag mellan oss. Men jag gjorde ett misstag och förlorade koncentrationen, säger Kiradech Aphibarnrat till Europatourens webbplats.

Övriga svenska placeringar:
d28, -3 Niclas Fasth
d43, -1 Magnus A Carlsson
d43, -1 Alex Norén
d65, +6 Johan Carlsson

Glödhet rookie i topp
Spieths styrkebesked
Hellgren tar täten på Black Mountain

Text: Eric Franzén • 2015-04-18
FöljaNyheter
Scroll to Top