Följa

Egmont köper Svensk Golf

Egmont Publishing köper Svensk Golf och tar över ägandet 4 maj. Tidningen kommer fortsatt att vara en medlemstidning för golfaren.

Text: Karin Klarström • 2015-04-22 Uppdaterad 2015-04-22

Som Svensk Golf tidigare berättat beslutade Svenska Golfförbundets styrelse tidigare i år att sälja förbundets medieverksamhet, med tidningen Svensk Golf, nyhetssajten svenskgolf.se/wp (ny sajt som startar i oktober) samt Golfguiden.

Under vintern kom det in en rad bud från olika intressenter och sedan har processen rullat på i syfte att hitta den bästa köparen.

På torsdagen fattade Svenska Golfförbundets styrelse det slutgiltiga beslutet, avtalet skrevs på och personalen informerades på måndagen.

– Vi är gladan för att vi lyckats nå en överenskommelse med ett stort förlag och seriös aktör inom mediebranschen som kan utveckla och fortsätta ge ut en tidning till Sveriges golfare, säger styrelsens ordförande Christer Bergfors i ett pressmeddelande.

Förbundet och Egmont har skrivit på ett samarbetsavtal på fem år, och Egmont köper utgivningsbeviset och tar över ägandet av tidningen. Enligt avtalet ska förlaget fortsätta ge ut en medlemstidning enligt principen en tidning per hushåll, så som distributionen ser ut idag.

Egmont tar över ägandet den 4 maj men det är i nuläget oklart när redaktionen flyttar in i förlagets lokaler i Solna. Enligt de preliminära planerna jobbar Svensk Golfs medarbetare vidare i förbundets lokaler i Danderyd över sommaren.

– Detta förvärv är i linje med den del av vår strategi som handlar om att ta marknadsledande positioner inom ett antal intresseområden och dessutom förstärker affären vårt digitala erbjudande, säger Per Kjellander, vd för Egmont Publishing.

Förlaget äger sedan tidigare svenska Golf Digest och under hösten 2015 kommer Egmont att bilda en ny golfredaktion, i samband med att nuvarande golf.se delas i två sajter: golf.se (Svenska Golfförbundets hemsida i ny tappning), samt svenskgolf.se/wp, där Svensk Golfs redaktionella material och nyhetsbevakning landar.


Text: Karin Klarström • 2015-04-22
FöljaNyheter
Scroll to Top