Jonas Blixt har inte gett upp hoppet om att kunna komma ifatt Jordan Spieth. Foto: Christer Höglund

Följa

Blixt tänker jaga Spieth

AUGUSTA. Jonas Blixt är tolv slag efter inför helgen, men ger inte upp. – Vill ha en grön kavaj, säger han.

Text: Oskar Åsgård • 2015-04-11 Uppdaterad 2019-12-11

När Jonas Blixt skulle slå andraslaget på första hålet hade Jordan Spieth precis passerat nian och var elva under par, tio slag före svensken.

Efter att båda spelat färdigt var avståndet tolv slag.

Trots att Blixt spelat ett “helt okej” varv. Problemet var bara att Spieth rusade ifrån resten av fältet i farlig fart. Något som inte gick Blixt obemärkt förbi via de gigantiska ledartavlorna runtom Augusta National.

– Ja, man ser ju att han springer. Fort. Men det är ni som hör snacket. Jag är ute och försöker spela golf och komma ifatt honom. Men när man spelar så här bra är det svårt att ta honom, säger Blixt efter sin 70-rond.

Blixts avslutning, med sänkta birdieputtar på 16 och 18, såg till att han tog sig till två under par inför helgens spel. Och Blixt antyder att han inte tror att den här majorn är avgjord, riktigt ännu.

– Men man vet aldrig, det är Augusta. Det sätts ganska mycket press på en sån kille. Nu ska man inte önska nån olycka, men man vet aldrig vad som kommer hända sista två dagarna. Han kan fortsätta spela så här och vinna med 10-15 slag, men han kan också skjuta några över par.


Jonas Blixt sugen på att få hänga en grön kavaj som tillhör honom i Augusta Nationals klubbhus. Foto: Christer Höglund

Är det bara Spieth du tar sikte på, du är inte så många slag från topp-5?
– Jag tror att alla som är här vill ha en grön kavaj, svarar Blixt och tittar på medlemmen som står bredvid honom och hanterar media under Masters.

– Man tittar var ledaren är, försöker kommer ikapp, göra lite mer birdies. Men kan jag skjuta en sån runda som han gjorde i torsdags så kanske man kommer närmare och kan sätta press på honom. Det är ändå 36 hål kvar, säger Blixt.


Text: Oskar Åsgård • 2015-04-11
FöljaNyheter
Scroll to Top