Jonas Blixt har jobbat hårt med spelet den senaste tiden och tycker att det betalat sig, inte minst bollträffsmässigt. Foto: Christer Höglund

Följa

Blixt har jobbat natt och dag

AUGUSTA. I fjol gjorde han en succédebut. Nu är Jonas Blixt tillbaka och känslan är bra. – Jag kan vinna Masters, säger han.

Text: Oskar Åsgård • 2015-04-08 Uppdaterad 2015-04-08

Jonas Blixt gjorde sanslös succé i sin debut i The Masters förra året. Som debutant gjorde Blixt vad bara ytterligare två spelare har lyckats med historiskt.

Han gick alla fyra ronder under par. Det är bara Fuzzy Zoeller, som vann i debuten 1979, och Jordan Spieth, som spelade i bollen bakom Jonas Blixt på söndagen förra året, som lyckats med utöver svensken.

Årets resultat har inte varit vad Blixt velat, men det är ett misstag att tro att han inte legat i. Tvärtom har Blixt jobbat dygnet runt för att plocka fram det spel som gett honom två segrar på PGA Tour.

Folk som sett honom på touren det senaste halvåret beskriver hur han stannat längst på rangen nästan varje dag.

– Golf är en sport där man kan göra hur mycket (träning på olika delar) som helst och jag är sån att jag vill göra allt på en gång. Då blir det dagar när man går upp halv sju och jobbar till solen går ner, säger Blixt till Svensk Golf på tisdagen.

 

– Jag jobbade varje dag utom en från 3 januari till Valspar (Championship). Till slut blir man bara trött på det. Då var det skönt att ta fyra dagar och bara göra något annat. Och sen lägga upp en plan, det är vad jag har gjort bäst inför den här tävlingen.

Vad är det med Augusta som får dig att ticka?
– Jag tycker att alla hål är riktigt roliga att spela. Det finns inga dåliga hål. Man måste spela mycket med vinklar, det är ungefär som att spela schack fast med golf. Man kan göra bort sig ordentligt men man kan också ta ut felmarginaler som är ganska stora. Man spelar liksom för andraslaget och då får man den marginalen tillbaka om man spelar safe eller går för det.

Bild 1114395
Det var finnkamp på Augusta National under tisdagen. Foto: Christer Höglund

På tisdagen spelade han ett inspelsvarv med Mikko Ilonen och körde ett birdiebet.

Hur det gick?

– Det gick bättre för mig än för honom, säger han slugt.

– Åtta (birdies) gjorde jag. Men pinnarna är lite snällare idag och jag hade lite tur med puttningen.

Men vad ger du åtta birdies under ett inspelsvarv på tisdag för betyg?
– Det är bra. Det funkade riktigt bra idag, jag är jättenöjd med vad vi gjorde. Med tanke på hur jag har förberett mig och att jag känner att det har funkat riktigt bra känns det jättebra. Jag slår bollen riktigt bra.

Och målsättningen är densamma som alltid.

– Man går ju ut varje tävling för att få en chans att vinna, det gör man. Kan jag putta som jag gjorde idag och närspelet funkar, då kan jag vinna Masters.

Med fjolårets insats i färskt minne är det svårt att ifrågasätta värmlänningen.


Text: Oskar Åsgård • 2015-04-08
FöljaNyheter
Scroll to Top