Jim Furyk tog kommandot i segerstriden med en birdiestinn 63-rond. Foto: Getty Images

Följa

Äntligen, Jim Furyk!

En nära fem år lång segertorka är bruten för Jim Furyks del. Detta efter två starka särspelsbirdies.

Text: Eric Franzén • 2015-04-19 Uppdaterad 2015-04-19

RBC Heritage

Speldatum: 16–16 april 2015

Spelplats: Harbour Town Golf Links, Hilton Head, South Carolina.

Titelförsvarare: Matt Kuchar

Prissumma: 5 900 000 US Dollar

Aktuell ställning

FedExCup

Efter 2010 års seger i The Tour Championship har Jim Furyk fallit på eller i närheten av mållinjen ett antal gånger. Och även denna söndag öppnades dörren på glänt när 44-åringen spurtade i topp med sitt sedvanliga starka järnspel. En tydlig mental anspänning låg i luften när Furyk vek bort blicken i samband med Kevin Kisners birdieputt för särspel på Harbour Towns avslutningshål. 

Men till skillnad från vid tidigare tillfällen var det en obeveklig Jim Furyk som sedan framträdde. Något som klart speglades i hur bestämt han svarade på Kisners sänkta birdie på första särspelshålet. RBC Heritage avgjordes sedan på hål 17 där Furyk iskallt tvingande fram en dagens relativt få birdies på det krävande korthålet. 

– Det har gått strax över fyra och ett halvt år, för att vara exakt. Jag är mycket medveten om det. Det är något jag har fått prata en hel del under dessa år. Och jag tror att det fanns en hel del uppbyggd frustration som släppte när putten på 17 droppade i, säger Jim Furyk på presskonferensen. 

Segern är Furyks andra i RBC Heritage och hans totalt 17:e på PGA Tour. 

– Vid sidan av majors, kan jag inte tänka mig något mer passande ställe att bryta segertorkan på. Det här är min favorittävling och jag älskar att vara här. 

Carl Petterson avrundade veckan på Hilton Head med sin lägsta rond i årets upplaga av tävlingen. 67:an gav Big Dog en resultatmässig skjuts upp till sju under par och delad 26:e plats, vilket är Petterssons näst bästa notering för säsongen. 

Även Fredrik Jacobson lyckades plocka in slag under rondens sista halva, som han spelade på banans främre del. De tre birdies som rullades i under de fem sista hålen förde honom till ett under för dagen samt en delad 37:e plats på totalt fem under par.  


Text: Eric Franzén • 2015-04-19
FöljaNyheter
Scroll to Top