Joakim Lagergren är bäste svensk i Africa Open efter två spelade varv. Foto: Getty Images

Följa

Strålande spel av Lagergren i Sydafrika

Sex under par första nio hålen. "Det var roligt där ute i dag med många birdies och bra spel."

Text: Olof Åsgård • 2015-03-06 Uppdaterad 2015-03-06

Africa Open

Bild 1113704

Speldatum: 5-8 mars 2015

Spelplats: East London GC, East London, Sydafrika

Par: 72

Längd: 6 108 meter

Titelförsvarare: Thomas Aiken

Prissumma: ZAR 14 500 000

Svenskar i fältet:

D14. Joakim Lagergren, -5, 72, 67

D35. Magnus A Carlsson, -3, 74, 67

D50. Mikael Lundberg, –2, 70, 72

MC. Kristoffer Broberg, E, 72, 72

MC. Rikard Karlberg, E, 72, 72

MC. Niclas Fasth, E, 73, 71

MC. Johan Carlsson, +2, 76, 70

Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: “Hålla i hatten och slå låga slag”

Joakim Lagergren hade ett utmärkt andravarv i Africa Open på East London GC i Sydafrika. Svensken började med att göra sex birdies på första nio. Spelet och framförallt puttningen fungerade bra.

– Det är alltid kul att börja varvet bra och komma in i en skön rytm, säger Lagergren till Svensk Golf och fortsätter:

– Min puttning har varit riktigt bra så här långt i tävlingen. Jag har lagt ner mycket tid på puttinggreen på sistone och det verkar ha gett resultat.

På andra nio gick det inte lika bra för Lagergren som gjorde en dubbelbogey på 11:an. Den reparerade han direkt med back-to-back birdies men han var inte helt nöjd med avslutningen.

– Det var roligt där ute i dag med många birdies och bra spel men jag känner dock att jag lämnade några slag på slutet. Jag tog inte vara på ett par birdiehål men dagens rond kändes bra, säger Lagergren.

Han tycker banan i Sydafrika är intressant som öppnar för aggressivt spel men där det också lönar sig att spela defensivt.

– Det finns många sätt att spela banan, spelar man offensivt kan man få eaglechanser om man vågar ta sig an ett par korta men riktigt smala par 4-hål. Spelar man defensivt så minimerar man bogeyrisken fast under rådande vindförhållanden så har man mest fått ta hänsyn till vinden och spela såsom den tillåter en, säger Joakim Lagergren.

Efter dagens 67-runda ligger Lagergren totalt fem under par på en delad 14:e plats, sex slag efter ledande Matt Ford på elva under par.

Lagergren var inte den enda svensken som spelade bra i dag. Magnus A Carlsson spelade upp sig rejält och sköt även han 67 slag och ligger delad 35:a, totalt tre under par.

Ett slag bakom ligger Mikael Lundberg som gick på par. Tyvärr klarade inte Kristoffer Broberg, Rikard Karlberg, Niclas Fasth och Johan Carlsson kvalgränsen som drogs vid ett under par.     

LPGA: Nordqvist laddad inför helgen
WGC: Stenson sexa på Doral
PGA: Karlsson fick kämpa för sina par

Text: Olof Åsgård • 2015-03-06
FöljaNyheter
Scroll to Top