Nattsvart. Med en vecka kvar till årets Masters Tournament är världstvåan Henrik Stenson däckad i feber. Foto: Sam Greenwood, Getty Images

Följa

Stenson sjuk – veckan före Masters

Tajmingen kunde inte vara sämre. Med en vecka till majorpremiären ligger Henrik Stenson nedbäddad i feber.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-30 Uppdaterad 2015-03-30

Henrik Stenson har ägnat de senaste två månaderna åt att förbereda sig inför The Masters, som han lyfter fram som ett av säsongens huvudmål. Först spenderade han februari med “försäsongsträning” för att bygga upp kropp och spel. Sen har han spelat tre raka veckor – och gjort det bra.

Resultatraden i de tre PGA Tour-tävlingar Stenson spelat i mars lyder 4-4-2.

Men nu har den svenske världstvåans Masters-förberedelser fått sig en rejäl törn.

Enligt planen skulle han ägna måndagen åt ett träningsvarv på Augusta National ihop med Jonas Blixt, men iställt ligger han nedbäddad i sängen hemma i Orlando.

– Nån form av flunsa är det. Han har feber, jätteont i halsen och ont i kroppen. Vi vet inte riktigt vad det är, utan han har mer konstaterat att så är fallet, reviderat sin plan, tagit två Alvedon och gått och lagt sig, säger Stensons assistent Sarah Skönby till Svensk Golf på måndagkvällen.

Senare i veckan skulle Stenson, som sista delmål i de välplanerade förberedelserna inför Masters, spela Shell Houston Open, men världstvåan har dragit sig ur PGA Tour-tävlingen.

Om Masters-starten rentav är i fara är ovisst just nu.

– Förhoppningsvis är det bättre om några dagar, men det vet vi inte. Det är svårt att säga, säger Skönby.

Så här skriver Stenson själv på Twitter:

 

 


Text: Oskar Åsgård • 2015-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top