Ett under par blev resultatet i debute för Jesper Parnevik på Champions Tour Foto: Getty Images

Följa

Stabilt, Jesper

Han började och slutade med bogey.Men där emellan gjorde Jesper Parnevik tre birdies och inledde stadigt i sin Champions Tour-debut.

Text: Martin Strömberg • 2015-03-21 Uppdaterad 2015-03-21

Tucson Conquistadores Classic

Bild 1114083

Datum: 20-22 mars

Bana: Omni Tucson National

Segercheck: 255 000 dollar

Titelförsvarare: Första året

Ställning

Schwab Cup

Det har inte alltid varit självklart att Jesper Parnevik någonsin skulle spela på seniortouren, eller Champions Tour, som den heter i USA. Han har haft sin beskärda del av skadebekymmer men inför debuten i Tucson, Arizona, var Parnevik förväntansfull och glad.

– Jag minns en presskonferens när jag vunnit Scandinavian Masters 1995 då jag sa att jag kommer att sluta spela när jag är 40 år och om ni ser mig spela på Champiosn Tour får ni ge mig en örfil, för då har saker inte riktigt gått som jag planerat. Men nu måste jag erkänna att jag är glad över att vara här och jag har faktiskt räknat dagarna den senaste tiden, berättade Jesper inför tävlingen.

Bild 1114081

Och att han skulle kunna vara med och konkurrera känns ganska klart. Det är ingen tour där man bara går in och plockar bucklan mot spelare som Bernhard Langer, Colin Montgomerie, Fred Couples och så vidare. Listan över spelare som fortfarande håller god kvalité på vilken världsstour som helst går att göra åtminstone 15-20 spelare lång.

– Min kropp känns bra nu. Jag har inte slagit något på en vecka sedan jag knäckte till ryggen i Puerto Rico, men det ska nog fungera, sa han till tourens hemsida.

I ledningen av Tucson Conquistadores Classic finns Jerry Smith som gjorde ett hio på vägen mot 65 slag. 

Colin Montgomerie, David Frost, Steve Pate och Marco Dawson delar andraplatsen med 67 slag.


Text: Martin Strömberg • 2015-03-21
FöljaNyheter
Rulla till toppen