Freddie Jacobson har jobbat hårt för att få tillbaka farten, nu känner han att det börjar stämma bra igen. Foto: Sam Greenwood, Getty Images

Följa

Säkerhetsvakten ifrågasatte träningen

Han har hittat farten igen, bytt ut stora delar av klubborna i bagen och känner sig redo inför en av sina favoritveckor på tourschemat.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-26 Uppdaterad 2015-03-26

"Var sjunde år får man väl lägga lite tid på det där med utrustningen"

Läs om nya klubborna i Jacobsons bag.

Valero Texas Open

Bild 1114166

Spelplats: JW Marriott TPC San Antonio, San Antonio, Texas.

Par: 72

Längd: 6 498 meter

Prissumma: 6,2 miljoner dollar

Titelförsvarare: Steven Bowditch (2014)

Starttider
Världsranking

Svenskar i fältet:

Freddie Jacobson, 111 (världsrankingplacering)

David Lingmerth, 187

Carl Pettersson, 201

Daniel Chopra, 701

Freddie Jacobson gör sitt tolfte raka år på PGA Tour 2015, men inledningen på årets säsong har inte varit riktigt vad svensken hoppats på hittills. Han har visserligen bara missat två kvalgränser, men känt att han legat efter med fysen vilket märkts på svinghastighet och slaglängd.

Förra året snittade Jacobson 114,5 mph i svinghastighet med drivern, i år är samma siffra 112 mph och han har tappat ungefär sju meter i snitt från tee jämför med i fjol.

– Jag kände i början av året att jag hade tappat lite fart, jag var ju dålig en sväng där i höstas. Men sista veckorna har jag kunnat köra på med fysen, lyfta en del (i gymmet) och har kört lite fartträning så nu börjar siffrorna närma sig vad jag hade förra året. Jag har inte varit i närheten av att svinga på den farten hittills i år, säger Jacobson till Svensk Golf.

Att han legat i med träningen har varit tydligt. Inte minst när han för två veckor sen tränade med en “Speed Stik”, ett träningshjälpmedel, på hotellrummet och fick påhälsning av hotellets säkerthetsvakt.

– Jajaja, det började knacka och bonka på dörren helt plötsligt. En sån där speed stik måste man ju skaka ner efter en sving och jag bankade den i golvet varje gång så det var väl nån som trodde att det var en jävla fest i rummet där uppe. Så jag öppnade dörren i skor, kallingar och golfhandske… Den var fin. Där stod vi, två snubbar, och tittade lite snett på varandra, skrattar Jacobson.

 

Men farten har Jacobson i alla fall börjat hitta igen. Han har också bytt ut sina järn och driver och satt en ny boll i spel och känner att de olika delarna börjar falla på plats.

– Det känns som att jag har fått ihop bagen och även kroppen nu, så det ska bli spännande att gå ut och spela och se hur det funkar. Nu kan man börja fokusera på att köra hårt. Nu känner jag äntligen att det börjar kännas som det ska göra med slagen och allt, så vi får se om jag lyckas ta med det ut på banan den här veckan.

Lägg till det Jacobsons facit i Valero Texas Open och det känns det som att förutsättningarna för en framskjuten placering på TPC San Antonio är goda. På åtta starter har han varit sämst 29:a och i de senaste sex upplagorna har han varit femma två gånger, tvåa en gång och har tre placeringar mellan plats 15–18.

Hemligheten?

– Jag åker hit varje år med min granne, jag har lite tur den här veckan för han har ett plan så jag får skjuts. Om man lägger ihop hur det har gått här och att jag får skjuts av grannen varje år så blir det en bra kombo. Det är en enkel och go vecka, jag gillar det skarpt här, säger Jacobson.


Text: Oskar Åsgård • 2015-03-26
FöljaNyheter
Scroll to Top