Gwladys Nocera tog sin första Europatourseger i Ladies Swiss Open 2005. Foto: Getty Images/Matt Roberts

Följa

Noceras 14:e ET-titel

I fjol gick Gwladys Nocera ut i ledarboll under finalrundan – och förlorade. I år fanns det inget som kunde stoppa henne.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29 Uppdaterad 2015-03-29

Lalla Meryem Cup

Bild 1114235

Datum: 26-29 mars

Bana: Golf de L’Ocean, Agadir, Marocko

Titelförsvarare: Charley Hull, England

Prissumma: 450 000 euro

Rond ett:

Louise Friberg bästa svenska

Ronda två:

Svenskorna långt ifrån täten i Marocko 

Rond tre:

Caddiebråk mitt på banan

Slutställning

Race to CME Globe

Förra säsongen lämnade Gwladys Nocera Golf de L’Ocean otroligt besviken efter att ha fått ge sig i särspelet mot Charley Hull. Med det i åtanke är det lätt att förstå att det var en helladdad fransyska som peggade upp på första tee idag i två slags ledning, exakt samma utgångsläge som inför fjolårets finalvarv. 

Men där hon bromsade sig igenom rundan i fjol, tryckte hon istället plattan i botten redan från start den här gången och vräkte i två birdies redan på de tre första hålen. Sedan ägnades de resterande 15 hålen åt att mest bevaka så att konkurrenterna höll sig på behörigt avstånd. 

Låter namnet Gwladys Nocera bekant kan det bero på att 39-åringen är en av fältets mest rutinerade spelare. Hon tog ut sin proffslicens relativt sent, vid 27 års ålder. Nocera slutade nia i kvalfinalen 2002, vilket räckte för att säkra tourkortet. 2005 fick hon sitt stora genombrott då hon slutade fyra på Order of Merit. Av bara farten gjorde hon sin Solheim Cup-debut och slog självaste Cristie Kerr i sin singelmatch. Året därpå tog hon sin första seger på Europatouren då Ladies Swiss Open spelades hem. Sedan dess har karriären gått som på räls och med segern i Lalla Meryem Cup har hon nu 14 Europatoursegrar på sitt CV. 

– Jag minns förra året när Charley Hull vräkte i birdies under finalvarvet, så jag tog aldrig ut någon seger i förskott. Men jag ville verkligen vinna den här tävlingen och jag är otroligt glad att jag lyckades med det, säger segrarinnan till Europatourens hemsida.

Dagens blågula raket i resultatlistan var Camilla Lennarth, vars 67:a var dagens tredje lägsta score i hela tävlingen. 

– Äntligen fick jag igång puttningen. Jag fick sätta några i början vilket gav mig bra momentum inför sista nio. Nyckeln var att jag läste greenerna bättre. då jag började klura ut de olika små lutningarna som finns på varje green, säger hon till Svensk Golf. 

Resultatraden 73-69-71-67 innebär -4 totalt och en delad 18:e plats. 

– Jag är glad över avslutningen då senaste tiden varit lite trög för mig rent spelmässigt. Man vill ju alltid placera sig lite högre i listan, men finalrundans spel stärker mig otroligt mycket. Jag vet vad jag behöver jobba vidare på och utveckla, som tur var har jag tid med det i april, säger Fågelbro-spelare och fortsätter sitt resonemang. 

– Helst av allt önskar jag att varit en tävling redan nästa vecka för att försöka kräma ut det mesta av mitt nuvarande spel, men  

tyvärr har Europatouren inte några tävlingar förrän i maj. Idag fick jag spela tillsammans med Charley Hull. Det är alltid kul att spela tillsammans med henne och det är en bra värdemätare för att se hur man ligger till rent spelmässigt.

Lina Boqvist låg bäst till av svenskorna inför finalrundan, men en 77:a förstörde allt vad förhoppningar om en framskjuten placering heter. 

– Det var verkligen en sur avslutning på en jämn vecka, säger hon till Svensk Golf. 

Rundan började med tre raka par, innan problemen hopade sig på fyran där bollen pluggade sig i bunkern. För att komma ur det knepiga läget tvingades Isaberg-spelaren förklara bollen ospelbar och droppa sig fri, vilket resulterade i en dubbelbogey.

– Jäkligt tråkigt. Efter det kom jag aldrig riktigt in i spelet igen, jag blev lite osäker på mig själv och slog en del dödliga slag sista nio. 

Men den tråkiga avslutningen till trots, kan 23-åringen ändå se fram emot vad som komma skall med tillförsikt. 

– Rent golfmässigt har denna veckan varit ett enda stort plus. Målet var att klara cutten och det gjorde jag med marginal. Sedan så ser jag att jag har vad som krävs för att vara med bland de 20 främsta med mitt spel. 

44:e-platsen på tre över par delar Lina med bland annat Louise Friberg (71). Åtta placeringar längre ner i resultatlistan återfinns Lynn Carlsson (69) på fem över par. Anmärkningsvärt från Lynns spel i den här tävlingen är att hon missat blott fyra fairways på hela veckan.

– Spelet från tee har varit kanon. Däremot har puttningen inte riktigt varit som jag vill, vilket kostat mig några slag. Jag har inte fått i alls så många birdies som mitt spel brukar innehålla och då är det tufft att scora låg, säger Ringenäs-spelaren till Svensk Golf.

Av de sista två svenkorna som klarade cutten räckte Rebecca Sörensens avslutande 76-runda till en delad 58:e plats, sex platser bättre än Emma Westin som noterades för 77 slag under söndagen.

 

 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-29
FöljaNyheter
Scroll to Top