Jesper Parnevik träffade 26 av veckans totalt 54 greener. Lite jobb återstår fortfarande med järnen. Foto: Christer Höglund

Följa

“Det är inte varje dag man slår Watson”

Nöjd? Nja, men i alla fall väldigt glad. Det står klart när Jesper Parnevik summerar debuten på den amerikanska seniortouren.

Text: Eric Franzén • 2015-03-23 Uppdaterad 2019-12-11

Tucson Conquistadores Classic

Datum: 20-22 mars

Bana: Omni Tucson National

Segercheck: 255 000 dollar

Titelförsvarare: Första året

Rond ett:

Stabilt, Jesper

Ställning

Schwab Cup

Det är tidig söndagseftermiddag i Arizona med en pressande sol över Omni Tucson National. Paret på sista hålet och tredje dagens 71:a (ett under par) avrundar Jesper Parneviks debuttävling på den amerikanska seniortouren.
Rösten är märkt av de senaste dagarnas tunga förkylning. Energin kommer snabbt tillbaka efter att scorekortet skrivits under och Jesper försöker summera veckan som gått. 

– Det är inte varje dag i karriären som man slår Tom Watson, konstaterar han först med ett skratt.
– Jag klarade cutten, blir nästa oneliner som levereras.

Ja, som ni vet. Det drogs ingen kvalgräns. Men bakom den delade 42:a platsen (på par för tävlingen och 13 slag bakom segrande Marco Dawson) så lurar både en lite stel rygg och en smårostig 50-åring som inte riktigt fick utrymme att jobba sig in det hela fullt ut.

– Mitt tävlingsfokus var sådär. Det var mycket slarv. Jag treputtade och hade väl tio up and downs som jag borde fixat. Men visst fasen ska vi kunna vara med och slåss i toppen här. Det är inget snack om saken.

I och med sträckningen som kom när han halkade under PGA Tour-tävlingen i Puerto Rico var det först under lördagen som veckans första riktiga träningspass genomfördes. Det blev tre ursinniga timmar på rangen där han försökte jobba bort den korta sving med järnen som fungerat som kompensation när ryggen inte samarbetat.

–  Jag fick tidigare köra med en snabb release under för att slippa svinga igenom. Men så kunde jag inte träna någonting förrän igår. Den satt därför kvar, och det blev några skitslag. Gårdagens pass blev jag bara stel av. Så det var bara dumt. Men det var lite frustration som behövde komma ut. Jag har svårt att låta bli när det går dåligt.

Efter ronden väntar några lugna timmar vid poolen för att smälta de fem dagarna i Tucson, och landa i den uppenbara glädjen över att åter vara bland ett antal kollegor från de tidigare åren på tourerna. Under måndagen sätter Jesper Parnevik därefter kurs mot nästa stopp på Champions Tour: Mississippi Gulf Resort Classic. Där hoppas han få uppleva en vecka som ger bättre förutsättningar att jobba på spelet, och en riktig chans att kunna prestera fult ut på banan.  

– Stelheten var faktiskt bättre idag och det bådar gått för nästa vecka. Jag sovit med en värmekudde. Men ryggen ska inte vara något problem. Den har varit skadefri i sex till sju månader nu.

Men det finns också positiva saker kring spelet att ta med i bakhuvudet från Tucson Conquistadores Classic.

– Jag har helt klart ett övertag med drivarna mot 99 procent av fältet. Men på många hål lönar det sig inte. Då får man slå sina nedpeggade låga fades från tee. Alltså slag som ingen egentligen slår längre. Det var min specialitet, men något som dog ut för många år sedan. Det är jag och Lee Trevino, garvar Jesper.


Text: Eric Franzén • 2015-03-23
FöljaNyheter
Scroll to Top