Catrin Nilsmark förbereder sig inför tävlingen i boule i Mästarnas Mästare. Nilsmark var med i programmet 2010. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Följa

”Jag får en inbjudan varje år”

Snart börjar SVT:s Mästarnas Mästare. Catrin Nilsmark är den enda golfaren som varit med hittills. Men en profil får frågan varje år.

Text: Karin Klarström • 2015-03-16 Uppdaterad 2015-03-16

Mästarnas Mästare

Här är årets deltagare

Anette Norberg, curling
Glenn Hysén, fotboll
Danijela Rundqvist, ishockey
Magnus Muhrén, bandy
Anna Olsson, kanot
Helen A Johansson, travkusk
Frank Andersson, brottning
Sara Eriksson Dikanda, brottning
Tomas Jonsson, ishockey
Anna Carin Zidek, skidskytte
Patrik Andersson, fotboll
Björn Lind, längdskidor 

Första avsnittet sänds 29  mars klockan 20:00

2009 startade SVT:s serie Mästarnas Mästare, programmet där före detta elitidrottare möts i diverse utmaningar till dess bara en mästare återstår. Redan 2010 var det dags för den första golfaren att vara med. Tidigare LPGA- och LET-proffset Catrin Nilsmark klarade sig ända till det sjunde avsnittet (av 10) innan hon slogs ut i duell av boxaren Armand Krajnc.

– Det var kul att vara med i programmet. Det var lite som att vara på vuxenkollo, och det var kul att träffa andra som levt liknande liv som man själv hade gjort, säger Nilsmark om veckorna på Malta.

– Det var en väldigt bra gemenskap och det var skönt att prata med andra som har upplevt samma problem som jag själv upplevt, som vad som händer när man lägger av. Det är en speciell situation som man nog inte riktigt förstår om man inte varit idrottare själv.

Kollar du på programmet själv?
– Ja, absolut! Det är jättekul.

Den 29 mars startar sändningen av sjunde säsongen, som den här gången spelats in på Sicilien. Och Nilsmark är även fortsatt den enda golfaren som varit med.

En av golfens största profiler genom tiderna har dock fått frågan om att vara med.

– Ja, jag får en inbjudan varje år, men tidpunkten passar aldrig. Jag hoppas att det går att få ihop någon gång de närmsta åren. Man blir ju inte yngre, säger Annika Sörenstam till Svensk Golf.


Text: Karin Klarström • 2015-03-16
FöljaNyheter
Scroll to Top