Efter en lång tid av ryggproblem är Peter Hanson äntligen på väg mot comeback i Kina i mitten av april Foto: Getty Images

Följa

He´s back!

Efter över 1,5 år med ryggproblem är Peter Hanson äntligen skadefri och redo för comeback.Nu siktar Peter på comeback i Kina i mitten av april.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-14 Uppdaterad 2019-12-11

Den här veckan har Torsten Hanson (mental coach och rådgivare) och Rickard Lindberg (tränare) varit här Florida. Vi har kört hårt hela veckan för att testa ryggen ordentligt. Och tack och lov. Den höll, säger en glad och lättad Peter Hanson.

Ryggproblemen började ju redan 2013. Men trots smärtor har Peter försökt spela periodvis. Det var först i höstas som han bestämde sig för att ta ett längre uppehåll. Ja, ett tag var han till och med inne på en operation. Flera läkare och specialister har varit inblandade.
Men tydligen har den långa vilan gjort susen.

Nu är Peter förhoppningsfull inför framtiden:

– Vi diskuterade om jag skulle tack jag till inbjudningar och spela redan om någon vecka. Men vi kom fram till att jag behöver träna lite till innan jag är redo för tävlingsbanan, fortsätter Peter Hanson. Nu räknar jag med att göra comeback i Shenzhen International i Kina den 16 april och sedan spela Volvo China Open, en vecka senare.

Kommer du till Nordea Masters?
­ – Absolut. Det är ju en tävling man verkligen ser fram emot. Jag kommer att spela mycket på Europatouren i år eftersom jag inte har fullt kort på PGA­touren. Familjen kommer att vara i Sverige hela sommaren.
Hur är formen efter det långa uppehållet?
– Jag behöver slå fler bollar. Jag är lite ojämn. Men jag är spelsugen och ser fram emot att få tävla igen. Jag har trots skadan rehab­tränat bra och ökat belastningen efter hand. Jag hoppas jag ska var redo om tre veckor, slutar Peter, som fick de besked han önskade när Torsten Hanson och Rickard Lindberg besökte honom i veckan. Tillsammans lade de upp ritningarna för att Peter ska komma tillbaka till världstoppen. Där han hörde hemma innan ryggen började krångla.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-14
FöljaNyheter
Scroll to Top