I gott sällskap. Henrik Stenson spelar i samma boll som Rory Mcilroy, rankad etta i världen och Bubba Watson, rankad tvåa, första dagarna. Foto: Getty Images

Följa

Stenson sexa på Doral

Svenskens spel från tee till green var imponerande under första dagen av WGC Championship på Doral. Men puttningen måste bli bättre om han ska ha chans att gå ikapp J.B. Holmes som spurtade till sig fyra slags ledning.

Text: Olof Åsgård • 2015-03-06 Uppdaterad 2015-03-06

WGC – Cadillac Championship

Bild 1113684

Spelplats: Trump National Doral, Miami, Florida

Par: 72

Längd: 7 266 yards

Prissumma: 9 250 000 US Dollar 

Titelförsvarare: Patrick Reed (2014)

Aktuell ställningVärldsranking

Svenskar i fältet:
Henrik Stenson, -3, 69, 3
(världsranking), spelar första två varven ihop med världsettan Rory McIlroy och världstvåan Bubba Watson.

Alex Norén, +1, 73, 158, går rond ett och två tillsammans med Ryan Moore och John Senden.

Norén som i januari gjorde comeback på touren efter ett skadefyllt fjolår, och slutade tvåa i Dubai Desert Classic bakom Rory McIlroy, har kvalificerat sig för WGC-tävlingen via sin tiondeplats på årets Race to Dubai-ranking. Han spelade på Doral senast 2013, då han slutade på en delad 20:e plats.

Henrik Stenson ligger delad sexa efter 69 slag, tre under par, och därmed bäste svensk i tävlingen.

– Jag är mycket glad över dagens score, säger Stenson till touren.

Han visade att svingträningen givit resultat och träffade 15 greener med sitt imponerande järnspel.

– Det känns som att jag är i ett hyfsat läge spelmässigt nu, även om jag inte spelat mer än ett enstaka varv på banan senaste tiden. Har man gjort en hel del träning är man ju sugen på att komma ut och se hur det funkar, sa Henrik Stenson till Svensk Golf inför tävlingen som är en viktig del i uppladdningen inför Masters.

Den här veckan har Stenson även med sig sin svingtränare Pete Cowen på tävlingen. Och som sagt så fungerar svingen bra. Stensons puttning däremot såg lite rostig ut efter en månads ledighet. Han sänkte visserligen en långputt för birdie på sjätte hålet men han missade en del på andra hål, bland annat en kort birdieputt på tolvan.

– Vissa saker går enklare ju mer man tävlar och jag känner mig faktiskt mindre rostig än jag trodde och det är mycket positivt, säger Stenson.

 

Alex Norén spelade även han bra och låg som bäst fyra under par. Han stötte sedan på problem på det svårspelade 18:e hålet där det blev en försmädlig trippelbogey och Norén kom till slut in ett över par och delar 27:e platsen.

Doral-banan syntes något enklare under torsdagen jämfört med förra året då det bland annat slogs rekord med flest bollar i vattnet under 2014 års säsong.  

– Det spelades ju väldigt tufft förra året och det är i regel inget som missgynnar mig. Men sen kan jag gå igång lite på om det blir dumsvårt och det kändes som att balansen mellan “risk and reward” inte var riktigt rätt på banan förra året vilket framkallade lite för defensivt spel. Det är väldigt tufft där ute men det är som det är, du måste bara hålla din spelplan och försöka undvika katastrofer på några av hålen, säger Henrik Stenson.

En som såg ut att trivas första dagen var amerikanen J.B. Holmes som med sitt långtslående spel hade siktet inställt på flaggorna. Holmes stod för en bogeyfri 62-runda och leder inför fortsättningen med fyra slag före landsmannen Ryan Moore.

ET: ”Hålla i hatten och slå låga slag”
LPGA: Hängig Anna Nordqvist topp-10
PGA: Karlsson fick kämpa för sina par

Text: Olof Åsgård • 2015-03-06
FöljaNyheter
Scroll to Top