Anna Nordqvist spurtade sig till en tiondeplats i Kia Classic och resultattrenden är tydlig inför veckans major. 69-68-67… Foto: Donald Miralle, Getty Images

Följa

Första amerikanska segern på LPGA 2015

Det tog 43 tävlingar och en förlossning. Sedan stod Cristie Kerr som segrarinna på LPGA-touren igen. Som den första amerikanskan hittills 2015.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-30 Uppdaterad 2015-03-30

KIA Classic

Datum: 26-29 mars

Bana: Aviara Golf Club, Carlsbad, Californien, USA

Titelförsvarare: Anna Nordqvist, Sverige

Prissumma: 1 700 000 dollar

Rond ett:

“Ganska stabil och tråkig dag på banan”

Rond två:

Bogeyfri 66-runda av Pernilla Lindberg

Rond tre:

Sörenstams rekord i farozonen

Slutställning

Cristie Kerr mäktade med imponerade fyra raka birdies från hål 13 till 16 vilket låg till grund för hennes imponerande 65-runda. Det gav henne segern i KIA Classic, 37-åringens första titel på nästan två år. 

Hon inledde rundan tre slag bakom ledande Miriam Lee, en ledning hon snabbt åt ikapp när birdie-maskineriet tickade igång. Världsettan Lydia Ko blandade sig också i racet och trion låg länge på samma antal slag. I det pressade läget visade sig Kerrs rutin guld värd och när hon drev green på det korta 16:e hålet och följde upp det med två puttar för birdie, var saken mer eller mindre klar. 

– Jag älskar att vinna, det är beroendeframkallande. Golfen har alltid varit speciell för mig och den har gett mig många oförglömliga minnen i livet, likt det här, säger hon till tourens hemsida.  

Segern var lite speciell då den bröt den sydkoreanska dominansen på LPGA-touren, där spelare födda i landet vunnit de sju senaste tävlingarna. 

Lydia Ko var uppe i delad ledning efter sin birdie på 14:e hålet, men inga ringar i scorekortet de sista fyra hålen innebar att hon för en gångs skull kom till korta i en slutstrid. 

– De sista tre hålen var, precis som under lördagen, ingen höjdare för min del. Men en 67:a här är alltid bra och jag förbättrade min slutplacering jämfört med förra säsongen, så det finns en hel del saker att ta med sig härifrån. Och jag är hur laddad som helst inför årets första Major som står på tur för vår del, säger världsettan efter sin tionde raka tävling där hon slutade bland de tio främsta. 

Trots att Kerr avslutade med en treputt hamnade slutscoren på -20, vilket var sex slag bättre än det tidigare KIA Classic-rekordet. Den 17-faldiga LPGA-segrarinnan kunde inte hålla tillbaka tårarna när den avslutande putten trillade ner i koppen till slut. 

Hennes trogna caddie Greg Johnstons pappa gick borta för en vecka sedan och Kerr påtalade under segerintervjun att hon så hemskt gärna ville vinna för hans skull. Det var också hennes första seger efter att ha blivit mamma 2013 och hennes son Mason följde upplösningen från sin barnvagn vid sista hålet. 

– Jag har jobbat stenhårt med min nya tränare och vi har definitivt hittat något spännande tillsammans. Innan jag slog ut sade han till mig att jag skulle göra en kanonrunda idag och det visade sig att han hade rätt. Jag är hur lycklig som helst just nu. 

Inte undra på efter ha brutit sin svit på 43 raka tävlingar utan seger. Det finns ju sämre sätt att ladda upp för årets första major…

Även Anna Nordqvist har alla anledning att gå in i majorveckan med tillförsikt. Efter att ha inlett med en 72-runda, har hon successivt plockat slag ju längre tävlingen gått. 69-68-67 är en positiv trend, som bör fylla 27-åringen med en rejäl dos självförtroende inför vad som komma skall.

– Jag gjorde fyra av mina sex birdies idag  från inom en meter, så jag slog upp mig nära pinnarna idag. Tycker spelet känts väldigt stabilt senaste veckorna, behöver scora lite bättre än vad jag gör men forsoker ha tålamod. Mycket av det jag jobbar på med mitt team börjar dock klicka, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.   

Ett tag såg det även ut som om hon skulle blanda sig i den absoluta toppstriden i KIA Classic. Efter att ha vräkt i fem birdies på de åtta första hålen rusade hon upp på leaderborden, men en avslutning på par sista nio gjorde att Eskilstuna-tjejen fick nöja sig med en delad tiondeplats i genrepet inför årets första major. 

– Jag ser fram mot några dagars uppladdning här i Palm Springs nu. Jag har alltid gillat banan, Mission Hills, och hoppas förstås att den är tufft uppsatt med tjock ruff, men det återstår att se. 

Pernilla Lindberg – som stod för fredagens lägsta runda i tävlingen – gick sista rundan på par. Hennes tre under par totalt räckte till en delad 50:e-plats.

ET: Lundberg nära fjärde segern
PGA: Promenadseger för Walker
LET: Nocera vann 14:e titeln

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top