Lina Boqvist segrade i Matchspels-SM 2012 samt Nordea Tour 2013. Foto: Nordea Tour

Följa

Caddiebråk mitt på banan

Svenskorna har inget att göra med topplaceringarna i Marocko. Men en av dem hamnade mitt i ett caddiebråk.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-28 Uppdaterad 2015-03-28

Lalla Meryem Cup

Bild 1114217

Datum: 26-29 mars

Bana: Golf de L’Ocean, Agadir, Marocko

Titelförsvarare: Charley Hull, England

Prissumma: 450 000 euro

Rond ett:

Louise Friberg bästa svenska

Ronda två:

Svenskorna långt ifrån täten i Marocko 

Aktuell ställning

Race to CME Globe

Av de 13 svenskorna som kom till start i Lalla Meryem Cup i Marocko är det Lina Boqvist som skaffat sig bäst utgångsläge inför finalvarvet. Med sina tre under par ligger hon på delad 17:e plats – ett utmärkt smygläge inför avslutningen. 

Den 23-åriga Isaberg-spelaren gör sitt första år som fullvärdig medlem på Europatouren gör sin tredje tävling för året och det är första gången i år som hon får spela alla fyra dagarna. Med det i åtanke är hennes prestation den här veckan anmärkningsvärt bra. Men den tidiga starttiden höll på att kosta Lina åtskilliga placeringar i resultatlistan. 

– Kroppen kändes trött imorse när väckarklockan ringde halvsex. Det  blev lite sent igårkväll och det kändes som om man bara nuddade kudden inatt innan det var dags att gå upp, säger Lina Boqvist till Svensk Golf. 

Även spelet var lite sömndrucket inledningsvis. Två tidiga bogeys gjorde att Nordea Tour-vinnaren 2013 tappade placeringar. 

– Det var dessutom två riktigt dåliga bogeys. Först en hookad drive i vattnet på tvåan följt av ett duffat inspel på femman. Efter de två missarna sades det några väl valda ord i smyg vill jag lova…

Utmärkta birdiechanser på både sexan och sjuan brändes med minsta möjliga marginal, men utdelningen kom retroaktivt när de kom på nian och tian istället. 

– När jag sedan räddade paret med en utmärkt up and down på tolvan känns jag riktigt på gång, men så missar jag green på trettonde och åker på en tråkig bogey. 

I det läget stod fjolårets tvåa på LET Access Order of Merits runda och vägde. Där och då klev puttern fram och frälste Gislaved-tjejen. 

– Jag kan inte klaga på avslutningen i alla fall, birdieputten på 17:e var sex meter lång och på sista hålet dräpte jag i ännu en birdie, denna gången från nio meter. Den gemensamma nämnaren för båda puttarna är att jag var helt 100 procent säker på att de skulle stanna kort i linjen. 

Näst bästa svenska inför finalvarvet är Camilla Lennarth, som blev vittne till dagens mest absurda situation. Hennes finska spelpartner Minea Blomqvists lokala caddie dök inte upp på första tee, vilket skapade lite småkalabalik då hon snabbt fick leta tag på en ny caddie på ultrakort varsel. Dock dök “den försvunna caddien” upp på hål sex och började bråka med den nya caddien. Det gick så långt att han började rycka i Mineas bag och ett rejält tjafs uppstod. För att lösa konflikten fick finskan gå emellan och medla mellan stridstupparna. 

– Lösningen blev att hon behöll sin nya caddie resten av rundan, men återgår till sin gamla imorgon. Och det är alltid spännande med lite oväntat drama, för det är ju inget man ser varje dag, säger Camilla Lennarth till Svensk Golf med ett skratt.

Golfen då? Tre bogeys, tre birdies och resten par. 

– En rätt odramatisk runda. Caddie-konflikten var väl egentligen det mest dramatiska med dagen, om jag ska vara helt ärlig. Vinden på den här banan snurrar otroligt mycket bland träden, vilket gör det svårt att välja rätt klubba ibland. Och med tanke på att puttern är fortsatt kall måste jag vässa till mitt järnspel ytterligare. Det är som Kotte (pojkvännen Kristoffer Broberg, reds. anm.) säger – jag får helt enkelt slå upp bollarna närmare pinnen om jag vill göra birdies. 

Rebecca Sörensen (74) föll tillbaka till två över par, ett bättre än Emma Westin (72) och Louise Friberg (71). På sju över par hittar vi Lynn Carlsson (76). Leder tävlingen gör Gwladys Nocera på tolv under par. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-28
FöljaNyheter
Scroll to Top