Aldrig tidigare har Ian Poulter varit i ledningen efter 54 hål i en PGA Tour-tävling. Foto: Sam Greenwood/Getty Images

Följa

Delad ledning med Casey

Ian Poulter och Paul Casey i delad ledning en bit in på slutvarvet av The Honda Classic. Håll med om att det inte osar nämnvärt mycket år 2015 om den meningen… Men de rutinerade britterna delar båda ledningen på sju under par i den ovädersplågade stortävlingen i Florida.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-02 Uppdaterad 2015-03-02

The Honda Classic

Bild 1113639
Speldatum
: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: PGA National Golf Club, Florida
Prissumma: 6 100 000 $

Aktuell ställning

Ian Poulter och Paul Casey i delad ledning en bit in på slutvarvet av The Honda Classic. Håll med om att det inte osar nämnvärt mycket år 2015 om den meningen… Men de rutinerade britterna delar båda ledningen på sju under par i den ovädersplågade stortävlingen i Florida. 

Lördagens hällregn med tillhörande blixtar omöjliggjorde allt vad golfspel hette, vilket tvingade arrangören att låta finalvarvet av Honda Classic även ta måndagen i anspråk. För spelarna som fullföljde sina tredjevarv under söndagen var det bara raka vägen in för att signera scorekoret och slänga i sig en bit mat, innan det var dags att pegga upp på nytt för att påbörja slutvarvet. Speciella förutsättningar, minst sagt, och det kanske inte är någon slump att det är rutinerat folk som innehar de främsta placeringarna på leaderboarden. 

Ian Poulter är på jakt för att bryta sin två år långa segertorka och hans tredjevarv var kliniskt befriad från allt vad bogeys heter. 66:an gav Arsenal-fantasten en treslagsledning inför finalvarvet, för övrigt första gången Poulter har varit i ledningen efter 54 hål i en PGA Tour-tävling. 

– Varje hål idag var livsviktigt. Och det gäller även varje hål jag kommer hinna spela innan det blir mörkt, sade han till tourens hemsida samtidigt som han signerade scorekortet mellan rundorna. 

39-åringens meritlista stoltserar med två PGA Tour-segrar. 2010 tog han hem Matchspels-VM i Arizona, vilket är hans enda seger på amerikansk mark. Två år senare var det dags igen, men denna gången lyfte han pokalen under HSBC Championship i Kina, där Phil Mickelson, Ernie Els och Jason Dufner delade andraplatsen. Sedan dess har Poulter som bäst hunnit sluta trea under British Open på Muirfield 2013 samt varit två i Turkiet förra året.  

Men de riktiga hjältarna för dagen är banarbetarna, som gjort ett hästjobb bara för att få banan spelbar. Tolv vattenpumpar fick användas för att forsla undan allt vatten och under natten fick de till och med jaga bort en krokodil som irrat sig ner i en fairway-bunker där översvämningen var som värst. 

Även om vi bara fick se en försmak av fjärde rundan innan spelet avbröts på grund av mörker, så saknades det inte dramatik i ledarbollen. Poulter behöll sin trygga treslags-ledning fram till korta femte hålet, där en ytterst sällsynt socket såg till att packa ihop fältet. Det totalt misslyckade utslaget studsade en gång på vägen innan det klyvde den spegelblanka vattenytan på det sjätte (!) hålet, med dubbelbogey som följd. Även på sjätte hålet skulle han besöka samma vattenhinder igen och britten fick rädda bogey med en utmärkt tvåputt från dryga 20 meter. 

Just när man tänkte att tåget gått för Ryder Cup-specialisten, plockade han från ingenstans fram en birdie på sjuan, innan arrangören blåste av spelet för dagen. Mest bitter över mörkrets inbrott lär Paul Casey vara. Han briljerade under första nio och vände hem till hotellet med en prydlig 31:a i scorekortet. Det återstår att se om han kan bibehålla den formen när spelet återupptas klockan 14.00 svensk tid på måndagen.

Favoriten höll för trycket
Knapp finalförlust för Linnea Ström
Andra raka för Lydia Ko
Amy Yang vinnare igen
Norsk seger i andra tävlingen

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-02
FöljaNyheter
Scroll to Top