Jonas Blixt ser positiva tecken i sitt spel inför nästa veckas Masters, där svensken i fjol slutade tvåa i sin debut på Augusta. Foto: Sam Greenwood, Getty Images

Följa

Blixt: ”Det är på rätt väg”

Om en vecka gör Jonas Blixt sin andra Masters-start. På måndagen spelade han inspel på Augusta National.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-30 Uppdaterad 2015-03-30

Jonas Blixt insats i karriärens första Masters Tournament förra året var inget annat än enastående. Svensken gick samtliga fyra varv under par, vilket bara två andra spelare gjort i sin debut på Augusta, och slutade delad tvåa.

Den bästa svenska placeringen i Masters hittills.

Om en vecka peggar han på nytt upp på Augusta National för sin andra Masters-start, men redan på måndagen bekantar sig Blixt med banan.

– Jag är på väg till Augusta. Jag kör 18 hål med Stenson på måndag, det ska bli riktigt kul, sade Jonas Blixt på telefon till Svensk Golf i lördags.

Blixt bilade upp till Georgia från hemmet i Jacksonville, Florida, i helgen och spenderade den på Augusta National för att hitta känslan inför nästa veckas major. Tanken var att han skulle spela ett inspelsvarv ihop med Henrik Stenson på måndagen, men världstvåan ligger nedbäddad i en förkylning veckan före Masters så Blixt blev utan svensksällskap.

– Det ska bli kul att känna på speeden. Man har ju inte de förutsättningarna där man bor så det är rätt skönt att komma upp dit och se hur undulerat det är, träna på att slå de slag man behöver slå och se hur bollen reagerar. Det är mest det man är ute efter. Ju mer man spelar den desto bättre känner man hur den ser ut och desto bättre har man väl förberett sig för att spela bra där, säger Blixt.

 

Resultatmässigt har 2015 års säsong hittills inte gett någon vidare utdelning för 30-åringen. Sex starter på PGA Tour har gett två klarade kvalgränser med en delad 31:a plats i Honda Classic som bästa notering.

– Jag tog lite ledigt efter Tampa och försökte komma iväg lite från golfen och sen har jag försökt komma igång med bra träning och ganska mycket spel. Det känns lite bättre just nu. Jag brukar inte spela så bra den här delen av året så jag hoppas att jag ska kunna få igång allt till de här två veckorna. Det är en höjdpunkt med Augusta så man tränar ju lite extra inför det, säger han.

Är du extra taggad inför Masters i år med tanke på hur det gick i fjol?
– Jag undrar om det behövs. Varje gång man spelar Augusta är det ganska speciellt. Extra taggad vet jag inte om jag är men det är alltid kul att spela en major.

Efter måndagens träningsvarv på Augusta flyger svensken vidare till Houston, Texas, för att spela veckans PGA Tour-tävling innan det är dags att sparka igång majorsäsongen. Det talas ofta om hur Golf Club of Houston lyckas presentera banan i ett skick som är väldigt likt vad som väntar spelarna på Augusta National, men för Blixt handlar det framför allt om att få slipa tävlingsnerverna.

– Jag spelar den mest för att jag tycker att det är skönt att spela en vecka innan så att man verkligen kommer in i tänket och får känna på tävlingsmomentet. Det känns som att jag har en ganska bra plan framför mig här och det känns som att alla cylindrar ska vara igång och verkligen gå för full fart när jag är där (på Augusta). Det känns som att det är på rätt väg, säger Blixt.


Text: Oskar Åsgård • 2015-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top