Lydia Ko tog karriärens tionde seger när hon segrade med fyra slag på hemmaplan i Nya Zeeland Open. Foto: Martin Hunter/Getty Images

Följa

Andra raka för Lydia Ko

Världsettan Lydia Ko kunde som väntat behålla ledningen i Nya Zeeland Open på hemmaplan. Det var andra segern på drygt en vecka.

Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01 Uppdaterad 2015-03-01

Tidigare artiklar

Första rundan: 
“Bästa banan jag någonsin spelat”

Andra rundan: 
Banrekord av Lydia Ko

ISPS Handa Nya Zeeland Women's Open

Bild 1113618

Speldatum: 27 februari-1 mars 2015
Spelplats: Clearwater Golf Club, Christchurch
Prissumma: 200 000 euro 

Slutställning

Världsettan Lydia Ko kunde som väntat hålla undan och vinna ISPS Handa NZ Women’s Open efter att ha gått ut finalvarvet i tre slags ledning. Snacket inför tävlingen handlade inte om hon skulle vinna tävlingen, utan hur stor segermarginalen skulle bli. 

Med lördagens 61-runda slog hon bokstavligt talat knock out på startfältet. Alla förhoppningar om att ta sig ikapp världens bästa spelare just nu grusades effektivt genom birdies på både ettan och tvåan. När närmsta utmanare Charley Hull dessutom inte hade sin bästa dag på greenerna (75) var resten av rundan mer eller mindre en formalitet. 

Lite spänning hann det dock bli efter drygt halva rundan. Kos vattenbesök på åttan kostade en bogey, som följdes upp av ännu en på nian, där världsettan missbedömde längden till flaggan på sitt inspel. 

– När jag gick av greenen efter nian kom Nya Zeelands premiärminister John Key fram till mig och gav mig en klapp på axeln. Det gav mig förnyade krafter vilket resulterade i att jag gjorde några birdies, säger Lydia Ko till tävlingens hemsida. 

Segermarginalen (-14) blev till slut fyra slag före den australiensiska amatören Hannah Green och Lydia Ko är den första spelaren som lyckats försvara sin titel i Nya Zeeland Open. Dessutom var det andra segern på drygt en vecka, då 17-åringen även fick höja pokalen i Australien Open. 

– Delad andraplats i min första tävling, följt av sjua veckan efter och nu två raka segrar. Det här var en bättre start på säsongen än vad jag hade vågats hoppas på. 

Karin Sjödin var den av svenskorna som lyckades bäst, där hennes ett under par totalt räckte till en delad 35:e plats. 

Ska jag vara helt ärlig är jag inte speciellt nöjd med veckan. Resultatmässigt var den ju bättre än starten på året, men spelmässigt var det tyvärr ganska likt. Jag känner mig inte helt trygg över bollen och slår ibland slag som är helt otroligt sneda – något jag inte är van vid. Vanligtvis är ju det långa spelet min styrka, så det känns lite obehagligt att inte alltid veta vart bollen ska ta vägen från tee eller till och med in mot greenen. Och även om mitt närspel är betydligt bättre än det har varit så är det inte tillräckligt bra för att rädda mig då jag slår bollen lite hur som helst, säger den 31-åriga göteborgskan till Svensk Golf och fortsätter sitt resonemang.

– Det känns som ett riktigt ruttet slag eller två har kostat mig och resulterat i dubblar och tripplar, både denna vecka och i Ocala, Bahamas och Melbourne tidigare under säsongen. Och med sådana siffror på scorekortet kommer man inte långt.

Irritationen hos den tidigare Oklahoma State University-eleven är lätt att förstå, då dagens runda var kliniskt befriad från tråkigheter så när som på ett hål. Men det var å andra sidan en rejäl plump. 

– Två hookade slag på åttan ledde till en trippel. De kommande två veckorna kommer det att bli en hel del tid på rangen för att få till en ren bollträff och raka slag igen. 

Ljuspunkten under veckan var andravarvet där hennes 67:a var en av lördagens bästa rundor. 

– Att skjuta 67 känns alltid bra, oavsett hur banan ser ut. Dessutom var det en 67:a med mersmak – en massa puttar slank lite oturligt förbi koppen. Förhoppningsvis blir det många fler sådana varv under året, varv då det känns som om golf är ett enkelt spel – fairway, green och bra birdie-chans mest hela tiden, avslutar den svenska juniormästarinnan från år 2000. 

Isabella Ramsay var den andra svenskan som klarade cutten. Hennes avslutande 75:a räckte till par totalt, vilket innebar delad 45:e plats. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-03-01
FöljaNyheter
Scroll to Top