Unni Ekenberg från Skinnarebo med beviset på att hon är Årets klubbchef. Foto: GAF

Följa

Hon blev Årets klubbchef

Golf Administratörernas Förening, GAF, har utsett 2014 års Club Manager of the Year. Titeln går till Unni Ekenberg, klubbchef på Skinnarebo G&CC i Jönköping.

Text: L-G Åkerberg • 2015-03-05 Uppdaterad 2019-12-11

Utmärkelsen delades ut i Halmstad i veckan och det sista urvalet bestod av fem klubbchefer varav fyra herrar och en dam. 

– Jag är väldigt glad över utmärkelsen, säger Unni Ekenberg. Samtidigt är det ju glädjande både för klubben och Småland som golfdistrikt.

Unni Ekenberg anställdes på Skinnarebo 2013 och har enligt klubbens hemsida bidragit starkt till att klubben markant ökat sitt medlemsantal, redovisat det bästa greenfeeåret under de senaste tio säsongerna, samt ökat sponsorintäkterna avsevärt. Detta samtidigt som hon i sin egenskap av aktiv klubbchef lyckats åstadkomma såväl välfyllda som ekonomiskt bidragande tävlingar. Ändå är det nog projektet Golfkul för barn som hon är mest stolt över.

– Det handlade om att locka barn mellan 6 och 13 år att börja spela golf. Det genererade i många nya medlemmar.

Nu visade det sig att projektet inte bara gav nya unga medlemmar till klubben, utan också gamla medlemmar som slutat men nu kommit tillbaka till golfen eftersom deras barn engagerades av klubben.

Hennes arbetsgivare Skinnarebo G&CC är också väldigt nöjd med hennes sätt att vårda medlemmarna.

– Jag har alltid jobbat på att försöka göra golfen folklig. Därför måste man ständigt jobba med att ta hand om medlemmarna, både gamla och nya så att de på allvar verkligen känner att de blir sedda, säger Ekenberg.

Frågan är nu vad det betyder för henne att bli utsedd som “Årets klubbchef” inom svensk golf, vad som gjort henne framgångsrik och vad hon själv anser är bra ledarskap inom golfen 2015.  

– För mig är utmärkelsen det största som hänt sedan jag kom in i golfen 1999. När det gäller en framgångsrik klubbchef så gäller det absolut att gilla att vara bland medlemmarna.Tycka om att lösa problem, samt se, höra och bekräfta.

Skinnarebo har 1 280 medlemmar och 27 hål. Utmärkelsen som “Club Manager of the Year” gav Ekenberg 25 000 kronor i resecheckar och en vacker vas att ställa på klubbens kansli.   


Text: L-G Åkerberg • 2015-03-05
FöljaNyheter
Scroll to Top