Följa

Tiger tar timeout

Under onsdagen meddelade Tiger Woods att han tar timeout från tävlingsspel på obestämd tid.

Text: Eric Franzén • 2015-02-12 Uppdaterad 2015-02-12

Det var väntat att Tiger Woods team skulle komma med någon form av uttalande i början av denna vecka. Detta med hänsyn till den inplanerade starten i Honda Classic, som spelas på Woods hemmaplan i Florida under slutet av månaden. Onsdagens inlägg på Woods hemsida väcker dock både frågetecken och spekulationer kring om den forne världsettan ens kommer att finnas i fältet när årets första major, The Masters Tournament, spelas i april.

“Mitt spel och mina scorer håller inte för tävlingsgolf. Jag peggar upp för att tävla på den absolut högsta nivån, och kommer tillbaka när jag är redo för det”

Officiellt stänger inte Woods dörren helt för en möjlig start i Honda Classic, men flaggar indirekt för att risken är stor att den nuvarande världs 62:an uteblir.

Jag kommer inte dit om spelet inte håller. Det vore inte rättvist mot någon.”

Uttalandet kommer efter de två kaotiska tävlingsveckor som inledde årets säsong för Woods. Dessa medförde först en missad kvalgräns, efter en svidande tung 82-rond, i Phoenix Open. Under efterföljande Farmers Insurance Open på Torrey Pines bröt Woods tävlingen efter drygt halva första varvet på grund av skada. 39-åringen addresserar detta genom att konstatera att problemen inte var relaterade till den ryggskada som kantade förra säsongen. Båda tävlingarna präglades av ett rejält skakigt närspel, som Tiger redan tydligt tampades med vid fjolårets start i Hero World Challenge. 

Enligt uttalandet (som kan läsas i sin helhet här) räknar Tiger med att åter vara i träning vid övningsområdet vid sitt hem och på hemmaklubben Medalist GC under nästa vecka.  


Text: Eric Franzén • 2015-02-12
FöljaNyheter
Scroll to Top