Camilla Lennarth är bästa svenska i LET:s första tävling för året. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

Stark start av Lennarth

Camilla Lennarth fick en bra start i säsongpremiären i Australien. "Jag är nöjd med hur jag hanterade mig själv under ronden", säger hon.

Text: Karin Klarström • 2015-02-12 Uppdaterad 2015-02-12

RACV Ladies Masters

Bild 1113386

Speldatum: 12-15 februari 2015
Spelplats: Royal Pines, Gold Coast 
Prissumma: 250 000 euro

Aktuell ställning 
Solheim Cup-ranking 

71 slag, två under par och en delad sjundeplats.

Så ser det ut för Camilla Lennarth efter första ronden i årets första tävling på Ladies European Tour. Liksom tidigare år startar touren sin turné i Australien, med RACV Ladies Masters.

Lennarth, som blev tvåa i tävlingen förra året, fick en bra start med birdies på tredje och sjätte hålet, plockade ytterligare ett på tolfte men tappade sedan två på vägen hem. Genom en birdie på sista hålet lyckades hon dock knyta ihop säcken för att gå två under för dagen.

– Jag är mest nöjd med hur jag hanterade mig själv idag under ronden. Jag slog både bra och dåliga slag och jag är mest nöjd med chippen på elfte hålet, en par trea. Jag missade greenen på höger sida, vilket man inte ska göra, och var nära att sänka chippen därifrån, säger Lennarth till Svensk Golf.

Förra året slog Lennarth igenom på allvar när hon bärgade sin första LET-seger i karriären. Hon fick dock lite problem med spelet under hösten och avslutade med en missad kvalgräns i tourfinalen i Dubai. Sedan dess har klubborna fått vila en kort stund innan det var dags att börja förberedelserna inför 2015.

Vad har du jobbat på under ledigheten?
– Jag har jobbat på alla områden. Det är bland annat små detaljer i svingen som jag kommer att fortsätta nöta in under en tid framöver. Sen har jag ändrat min puttrutin och har tränat mycket närspel. Det har varit min svagaste länk.

– Det har lett till att jag tidigare valde att inte attackera vissa pinnar för att inte riskera en svår chip tillbaka vid en miss. Nu har jag lagt upp en plan för hur jag ska bli bättre på att hantera mig själv på banan, säger Lennarth.

I topp av ledartavlan ligger de två tonåringarna Su-Hyun Oh och Eun Woo Choi på -4 (69 slag), med ett slags försprång före en kvartett på -3.  Su-Hyun hade dock en trög start på ronden och var efter sina första nio (banans sista) ett över par för dagen. Men tack vare fem birdies på sina sista sju hål lyckades australiensiskan kliva upp i delad ledning med sydkoreanska Choi.

Sophie Gustafson inledde med en 76-rond (+3), Isabella Ramsay gick första ronden på 77 slag (+4) och Lina Boqvist startade med en 78:a.

Svenskfest i Thailand

Text: Karin Klarström • 2015-02-12
FöljaNyheter
Rulla till toppen