Rebecca Artis imponerade med sin 66-rond på fredagen. Foto: Tristan Jones/LET (arkivbild)

Följa

Sverigesegrare lyfter med ny puttstil

Hennes hittills enda seger bärgades i Sverige. Nu har Rebecca Artis ett bra läge hemma i Australien. Svenskorna tappade i LET-tävlingen.

Text: Karin Klarström • 2015-02-13 Uppdaterad 2015-02-13

RACV Ladies Masters

Bild 1113406

Speldatum: 12-15 februari 2015
Spelplats: Royal Pines, Gold Coast 
Prissumma: 250 000 euro

Aktuell ställning 
Solheim Cup-ranking 

Det började med en bogey, men fortsatte desto bättre. Efter starten lyckades australiensiskan Rebecca Artis följa upp med idel par samt åtta birdies i den andra ronden av LET-tävlingen RACV Ladies Masters. Artis har flyttat från New South Wales och bor numera i Gold Coast där veckans LET-tävling spelas. Publiken fick se sin nya hemmastjärna briljera.

Även om hon inte tagit sig hela vägen till segertalet mer än i Helsingborg Open 2013 så närmar hon sig gradvis, och det beror enligt egen utsago delvis på hennes nya puttstil.

– Jag bytte grepp och har nu vänsterhanden lägst. Jag, min coach samt min man och caddie bestämde tillsammans att det var dags att göra nåt åt min puttning, och det har gjort susen.

– Jag var lite nervös förra veckan på första tävlingen, men jag känner verkligen att jag kan starta bollen på linjen nu, säger Artis till tourens hemsida.

Titelförsvararen Cheyenne Woods inledde dagen på svindlande höjder då hon tog en helikoptertur ovanför Gold Coast, men där efter gick det mesta utför. Woods gick runt andra ronden på 78 slag och tappade mark. Amerikanskan klarade dock kvalgränsen med minsta möjliga marginal och landade sammanlagt på +5 i tävlingen.

Sophie Gustafson är en av två svenskor som också får spela vidare i helgen. Hon gör Woods sällskap på +5 i botten av listan över spelarna som klarade sig vidare. Camilla Lennarth är fortsatt bästa svenska i fältet, men tappade en rad placeringar efter andra rondens 75:a och är nu på par efter halva tävlingen. Lennarth är på delad 20:e plats och nio slag efter ledande Artis.


Text: Karin Klarström • 2015-02-13
FöljaNyheter
Rulla till toppen