Henrik Norlander får vänta ytterligare några veckor på sin första seger på Web.com-tour. Foto: Getty Images

Följa

Henrik Norlander femma i Panama

Två över par sista dagen räckte "bara" till en femteplats i Web.com-tour säsongsdebuten.

Text: Daniel Eriksson • 2015-02-02 Uppdaterad 2019-12-11

Nej, det ville sig inte riktigt för Henrik Norlander under slutvarvet av Panama Open på Web.com-tour. Efter att ha skjutet 68-67-68 på småluriga Panama GC under de tre inledande varven, fanns det förhoppningar om att Djursholms-talangen skulle kunna ta sin första tävlingsseger på andra sidan Atlanten då ledande kinesen Hao Tong Li fanns inom två slags marginal. 

Det såg inledningsvis ändå rätt lovande ut, där birdien på hål fyra gav honom ordentlig tätkänning. Men en blytung bogey på sjuan dämpade förhoppningarna något och av bara farten noterades ännu en tre hål senare. Luften gick sedan ur 27-åringen med bogeys på både 15 och 16, vilket tvingade honom att sätta sin kråka på sitt scorekort två över par. Fem under totalt räckte ändå till en fin femteplats för Henrik, vars främsta merit hittills på Web.com-tour är en tredjeplats i Chile Classic i mars förra året. Det var hans första år på undertouren efter att ha kvalat in direkt på PGA-touren till 2013 års säsong. 

Året bland de stora drakarna var lärorikt för spelaren som var med och tog två raka NCAA-titlar för sitt Augusta State 2010 och 2011 och han klarade 12 av 21 cutter. Dessvärre räckte det inte för att få behålla kortet den gången. Med den här veckans spel är det nog bara en tidsfråga innan han är där på nytt. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-02-02
FöljaNyheter
Scroll to Top