Anna Öqvist blev den första Tumbastipendiaten och fick ta emot priset av Svens son Stefan. Foto: Ove Ellemark

Följa

Dags att nominera för Tumbastipendiet

I fjol tilldelades Anna Öqvist det första Tumbastipendiet. Nu söker juryn nya kandidater till årets pris. Den 15 mars är sista chansen att nominera den inspiratör eller entreprenör som mest förtjänar priset.

Text: Tobias Bergman • 2013-02-20 Uppdaterad 2019-12-11

Därför vann Anna Öqvist

Juryns motivering:”Det finns många goda entreprenörer i Golfsverige. Det finns också ett stort antal skickliga inspiratörer. Att de båda epiteten förenas i en och samma person är ovanligt, eftersom det ofta krävs att man lägger all kraft på antingen det ena eller det andra för att nå framgång. Lyckligtvis finns det lysande undantag.
Tack vare en enorm energi, idérikedom och uthållighet, förenad med en betydande del av Sven Tumbas beundransvärda pionjäranda, har pristagaren tillsammans med sin familj lyckats bygga upp sin anläggning till ett föredöme sett ur många aspekter. Här finns en sjudande livfullhet och spännande lekfullhet i den dagliga verksamheten, men i bakgrunden går det också att skönja en mer långsiktig plan om hur deras golfanläggning, och andras, behöver utvecklas för att fortsätta locka intressenter i framtiden.
Parallellt med detta har stipendiaten själv varit en aktiv röst i debatten och generöst delat med sig av sina egna erfarenheter till andra. På så sätt har pristagaren också i allra högsta grad bidragit till att föra golfen framåt i landet.”

Sven Tumba avled hösten 2011 och kommer för alltid att vara ihågkommen som en av de viktigaste personerna inom svensk golfs utveckling.

I samband med hans 80-årsdag tidigare samma höst instiftade Svenska Golfförbundet Tumbastipendiet – ett pris som syftade till att uppmuntra inspiratörer och entreprenörer som verkade i Sven Tumbas anda.

Det första stipendiet gick till Anna Öqvist som varit med om att bygga upp Kallfors GK utanför Södertälje och som aldrig väjt för att ta annorlunda grepp för att nå framgång (se motiveringen intill).

– Det känns helt fantastiskt. Det känns så “jag”. För mig finns det inget finare jag kan få, sa hon till Svensk Golf.

Nu är det dags att utse vinnaren av årets pris. Men för att göra det vill juryn ha in förslag på lämpliga kandidater. Läs statuterna på den här länken och se om det är någon som passar in på beskrivningen. Skicka sedan din nominering till sylvia.luther@golf.se sista datum är 15 mars.

 


Text: Tobias Bergman • 2013-02-20
FöljaNyheter
Scroll to Top