Världstvåan Lydia Ko har kopplat greppet om Coates Golf Championship Foto: Getty Images

Följa

Världstvåan har vaknat

Årets Rookie 2014 Lydia Ko växlade upp ordentligt under tredje varvet av Coates Golf Championship. Nu leder hon med ett slag inför finalrundan.

Text: Daniel Eriksson • 2015-01-31 Uppdaterad 2019-12-11

För två år sedan var det långt ifrån alla som hade koll på vem Lydia Ko var. Men efter fjolårets braksuccé på LGPA-touren är hon numera namnet på de flestas läppar, när frågan vem som ska kunna peta ner den omöjliga koreanskan Inbee Park från tronen på golfens världsrankinglista. Med sina tre segrar redan under rookie-säsongen gick Nya Zeeländskan som en raket på världsrankingen under 2014 och återfinns nu främst i den jagande klungan. Och vad skulle då passa bättre för att knapra in poäng än en framskjuten placering i säsongspremiären i Coates Golf Championship. 

– Jag har inte direkt tänkt på hur det vore att bli den yngsta världsettan genom tiderna. Det är som jag alltid har sagt, rankingen avspeglar hur du har presterat på tävlingarna, så det vore givetvis en enorm ära om man någon dag skulle hamna i den positionen, säger Lydia Ko till tävlingens hemsida. 

De första två dagarnas 68 och 69 slag gav henne ett bra slagläge inför “moving day” som hon förvaltade på allra bästa sätt genom att slå till med dagens lägsta score – 65 slag. Detta efter en makalös comeback efter två raka bogeys på tian och elvan. Med fem raka birdies seglade hon förbi Ha Na Jang, som hade en fyraslagsledning att gå på inför tredje rundan. 

– Det kryllar av bra spelare som ligger ett till fyra slag bakom mig. Jag kommer bara gå ut och fokusera på mitt egna spel och vara positiv. Är det någon annan som skulle skjuta betydligt lägre än vad jag gör under finalvarvet, då är det inte mycket jag kan göra åt det. För mig handlar det bara om att fokusera och förhoppningsvis gå ut och skjuta en riktigt låg score.

Världsettan Inbee Park delar 17:e-platsen med Anna Nordqvist, efter att ha noterats för något så ovanligt som en birdiefri runda varv två. 

Bästa svenska och med hopp om en riktigt framskjuten placering är Pernilla Lindberg, som håller ihop spelet föredömligt. Idag fick hon verkligen slita på banan, men avslutningen birdie-birdie gör att hon parkerar på delad 13:e-plats, två slag före Nordqvist och Park. 

– Spelet flöt inte på lika bra som under de första två varven, puttarna ville inte riktigt droppa i riktigt. Men jag behöll tålamodet och fick till slut min belöning med birdies på de två sista hålen, vilket var en otroligt skön avslutning på en lång, lång dag, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf efter att hon satt sin signatur på scorekortet. 

Andra rundan fick avbrytas på grund av mörker när Bollnäs bidrag till LPGA-touren hade två hål kvar att spela. Det gjorde att hon tvingades ställa väckarklockan på 05.00 för att spela klart rundan.  

– Ja, det blir inga problem att somna ikväll direkt, det kan jag lova dig. Nu är det bara hem och ladda om inför avslutningsrundan. Då lovar jag att vara lite mer aggressiv i puttningen och ge alla mina birdieputtar chansen, så får man se hur långt det räcker. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-01-31
FöljaNyheter
Scroll to Top