Annika Sörenstam, maken Mike McGee och Martin Sternberg befäster samarbetet.

Följa

Sörenstam blivande bunkerdrottning

Annika Sörenstam är ny delägare i Capillary Concrete. Ett företag som arbetar med en uppmärksammad lösning för bunkerkonstruktion och drivs av svensken Martin Sternberg.

Text: Eric Franzén • 2015-01-20 Uppdaterad 2015-01-20

Det används för att gjuta grundstommen till sandbunkrar – och ger en bottenkonstruktion med en dräneringseffekt som transporterar ut regnvatten från bunkern, samtidigt som tillräckligt med fukt behålls i sanden för att bevara spelegenskaperna. Lösningen heter Cappilary Concrete och finns idag på ett antal banor runt om i världen, och sedan en kort tid tillbaka även i träningsbunkrarna på Annika Sörenstams akademi i Orlando, Florida.

Att Sörenstam själv tror på Capillary Concretes potential verkar det inte råda någon tvekan om. Så till den grad att den forna världsettan även har gått in som delägare. Detta efter att hon förvärvat ett inte offentliggjort antal aktier i bolaget, samt antagit en officiell ambassadörsroll.

Bakom företaget finns svensken Martin Sternberg, som bakåt i tiden varit ansvarig för byggnationen av banor som Hills och Sand. Vid sidan av verksamheten i Capillary Concrete driver han och äger Torrekulla Golfklubb i Göteborg.

– Martin har utvecklat en banbrytande lösning som förändrar hur bunkrar byggs och underhålls. Materialet har bevisat vad det går för i bunkrar som finns i de tuffaste klimaten runt om i världen. Möjligheterna för lösningen är ändlösa, kommenterar Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

Under vintern installeras Capillary Concrete i samtliga greenbunkrar på Hills Golf Club i Göteborg. Bland de senaste inkomna större uppdragen återfinns också planerade arbeten på Dolce Fregate i Frankrike och Canyata GC i Illinois, USA.


Text: Eric Franzén • 2015-01-20
FöljaNyheter
Scroll to Top